Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Jose de Sousa

De Sousa naar ronde 3, ook Lewis laat oude vorm zien

Naast de partij van Ron Meulenkamp stonden er nog drie andere partijen op het programma in de avondsessie op het WK. Jose de Sousa sloot de avond af tegen Ross Smith. Lees hier meer.

Luke Woodhouse vs Jamie Lewis

Luke Woodhouse begon met de eerste pijlen naar het bord te gooien, doordat hij de bull had gewonnen. Dit deed Woodhouse met een 82-finish om zijn eigen leg te houden. In de tweede leg besloot Jamie Lewis op 86 niet voor de bull te gooien en zette hem weg op dubbel 16, echter deelde Woodhouse met een 145-finish wel een tik en break uit. De break werd verzilverd met een 13-darter en pakte zo eenvoudig de eerste set.

Woodhouse begon na de pauze goed aan de twede set, met zijn tweede 100+ finish (102-finish) brak hij. Met een 17-darter pakte de Welshmen zijn eigen leg en brak daarmee terug. Een leg later verzilverde Lewis de break met een 19-darter. Woodhouse hield met een 79-finish zijn eigen leg en kwam daarmee op 2-2. ‘Woody’ produceerde in de vijfde leg een maximale score en kwam op een 2-0 voorsprong in sets dankzij een 101-finish.

Jamie Lewis kwam geweldig uit de pauze, hij wist zijn Engelse tegenstander in 12 darts te breaken. Met een 17-darter kwam ‘The Fireball’ op een 2-0 voorsprong in set 3. Woodhouse bleef met een 81-finish in de derde set, hij kwam terug tot 2-1. Een leg later zag hij Lewis wel de set pakken, dit deed hij via dubbel 10.

Lewis begon aan de vierde set en hield via dubbel 4 zijn eigen leg. Met een knappe 121-finish, de vierde 100+ finish van Woodhouse, kwam de Engelsman op 1-1. Dankzij een 14-darter kwam Lewis op een 2-1 voorsprong. Een leg later hengelde de Welshmen in 17 darts de set binnen en maakte er zo 2-2 van.

Woodhouse begon aan de beslissende set en hield hem in 15 darts. Met een hele belangrijke 85-finish hield Lewis zijn eigen leg, nadat Woodhouse een 97-finish had gemist op tops. In de derde leg produceerde Lewis zijn zevende maximale score en brak in 11 darts naar 2-1. Een leg begon Lewis met de maximale score en wist de comeback compleet te maken met zijn tweede 11-darter op een rij, dankzij een 100-finish! Lewis bereikt de tweede ronde na een 3-2 zege op Woodhouse.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jamie Lewis: 90,26 / 44%
Luke Woodhouse: 92,62 / 60%

Ryan Searle vs Danny Lauby

In de tweede wedstrijd van de avond kwam een gevaarlijke outsider op het podium. Ryan Searle laat al een paar jaar zien fantastisch te kunnen spelen op TV en dat belooft ook dit WK weer wat. Met Danny Lauby trof hij een heel snelle debutant uit de Verenigde Staten. Searle is zelf ook alles behalve traag en zo werd er in extreem snel tempo doorgespeeld. Ook qua legs in set één was het snel afgelopen. Searle was scorend de baas en mocht in leg één nog een aantal pijlen missen (19-darter), waarna hij brak in 14 pijlen. Hij hield zijn eigen leg ook in 14 en zo was set één van hem.

Met een 13-darter liet Lauby zien ook wel degelijk te kunnen darten. Hij miste daarna tops voor een 120-finish en een break, maar hield daarna wel weer zijn eigen leg met een 121-finish, terwijl Searle stond te wachten op dubbel 12. Door een 14-darter van Searle kwam er een beslissende leg. Searle begon met drie keer een 140, waarna hij twee pijlen op dubbel 12 miste. Lauby zorgde daarna voor vuurwerk. Hij gooide 148 uit en liet Searle zo verbaasd achter met een 1-1 tussenstand in sets.

Searle herpakte zich en ging daarna stug doorspelen. Met een 15-darter begon hij goed aan zijn set, waarna hij meteen brak in 14 pijlen met een knappe 95-finish. Met een 121-finish voor een 12-darter hield hij zijn eigen leg en zo won hij weer zijn eigen set met 3-0.

Met een 19-darter brak hij daarna Lauby meteen in de set van de Amerikaan, nadat Lauby vier pijlen op de dubbels miste. Toch gaf de Amerikaan zich niet gewonnen want hij brak meteen terug met een sterke 11-darter. Dit volgde hij op met een 15-darter, waarna Searle weer aanhaakte met een leg in 16 pijlen. In de beslissende leg kon Searle het af gaan maken, maar nadat hij vijf matchdarts miste won Lauby alsnog de set.

Een vijfde set was zo nodig en met een 15-darter startte Searle die sterk. Lauby reageerde met een 18-darter, waarna Searle in 13 pijlen op matchpoint kwam. Hij maakte de wedstrijd hierin ook af, al had hij daar nog wel vijf extra matchdarts voor nodig en moest hij toezien hoe Lauby vijf pijlen voor de leg miste. Desondanks kan de Amerikaan met trots terug kijken op de wedstrijd. Searle treft nu Jeffrey de Zwaan in ronde 2, wat een topwedstrijd kan worden.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ryan Searle: 98.31 / 36,11%
Danny Lauby: 88.98 / 25%

Jose de Sousa vs Ross Smith

‘The Special One’ begon zijn WK met een pittige wedstrijd tegen Ross Smith. De verwachtingen waren vooraf torenhoog mede door de goede vorm van de Portugees de afgelopen tijd. José de Sousa begon echter zwak en leek te bezwijken aan de druk en liet zich breaken in set 1, mistte zelf twee kansen op de dubbel en Smith was gewoonweg beter en pakte de eerste set met ruime cijfers: 3-0.

José de Sousa wist dat hij beter moest, maar Smith bleef de triples makkelijk vinden. In de eerste leg van de 2e set mistte Smith 2 cruciale pijlen op dubbel 8 voor de break. De Portugees hield zijn eigen leg en brak Smith in leg 4. Een 15 darter was genoeg om de Engelsman te breaken, waardoor er evenwicht ontstond in de partij: 1-1.

De Sousa zette de toon in set 3 door te beginnen met vijf perfecte pijlen. Ross Smith mistte vervolgens de bull op 167 en de Sousa deed exact hetzelfde alleen dan op een 123-finish. Smith shotte 25 in 2 pijlen en leidde met 1-0. De Sousa hield zijn eigen leg en een cruciaal moment volgde in leg 3. Smith gooide zich dood op 92 en mistte in de beurt erna dubbel 16. De Sousa profiteerde door met zijn derde pijl dubbel 4 te gooien. In de vierde leg deed de Portugees alles goed en gooide tops met zijn derde pijl. Dit bekende 2-1 in sets voor de Portugees.

Smith begon goed in set 4 en gooide 127 uit en brak de Portugees. De Sousa kon gelijk terug breaken maar mistte dubbel 5, Smith mistte 106 op dubbel 16. De Sousa profiteerde en maakte er weer 1-1 van. De partij leek dicht bij elkaar te zitten, maar op de belangrijke momenten gooiden de Sousa de finishes. Een 65-finish zette hem op matchpoint en een leg later was het klaar op dubbel 20. Zo begint de Portugees zijn jacht op de titel met een moeizame maar toch eenvoudige 3-1 zege op Smith.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
José de Sousa 93,93 / 37,5%
Ross Smith 93,73 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *