Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Danny Noppert

Knappe overwinning Noppert op Durrant

Voor het eerst in zijn carrière heeft Danny Noppert een wedstrijd op de UK Open gewonnen. Tegen Glen Durrant werd het knap 10-6.

‘The Freeze’ was erop gebrand om in zijn vierde deelname aan de UK Open dan eindelijk zijn eerste zege te pakken. Een flitsende start hielp daarmee. Hij kwam op een 6-0 voorsprong, met onder andere legs in 12 en 13 pijlen en finishes van 146 en 160. Met een 170-finish deed Durrant iets terug, en met Noppert op 69 was dit een kleine plaagstoot. Beide mannen wonnen nog een leg en zo ging de Nederlander met een 7-3 voorsprong de rust in.

Noppert speelt wedstrijd zakelijk uit

Met een 12-darter kwam Noppert uitstekend uit te pauze. Met een 8-3 voorsprong leek de zege ook geen moment meer in gevaar te kunnen komen. Durrant sloeg met twee legs achter elkaar toch weer even toe, maar Noppert reageerde snel. De Fries gunde daarna de Engelsman nog één leg, waarna hij het vakkundig afmaakte met een 14-darter. Een erg knappe overwinning van Noppert, die we nu dus voor het eerst terugzien op de zaterdag op de UK Open.

Danny Noppert: 95.0 / 45%
Glen Durrant: 89.6 / 33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *