Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Knokkende Price op karakter naar finale World Grand Prix

Gerwyn Price heeft dankzij een 4-2 overwinning op Stephen Bunting de finale van de World Grand Prix gehaald. Hij kwam nog 2-0 achter maar wist op karakter alsnog de zege binnen te halen.

Jonny Clayton wist zich met een zege op Danny Noppert te verzekeren van een plek in de finale en dus was het aan Gerwyn Price om dit voorbeeld van zijn landgenoot te volgen. ´The Iceman´ mocht voorafgaand aan zijn halve finale nog steeds als favoriet voor de titel worden aangeduid. Stephen Bunting stond echter nog in de weg: werd dit een te nemen obstakel of een struikelblok? ‘The Bullett’ liet meteen zien dat hij Price wilde gaan vloeren. Met een 13-darter startte hij sterk, waarna hij Price brak in 18. Nog twee breaks volgden, waardoor Bunting dus logischerwijs de eerste set won.

Bunting vergeet door te drukken

Price was dramatisch begonnen en kwam qua gemiddelde niet boven de 80 uit. Veel missers om te openen hielpen daar niet bij in set twee: Bunting brak de Welshman meteen. Met legs in 14 en 16 sloeg Price terug, maar Bunting sleepte er alsnog een beslissende leg uit. Price kreeg hierin de eerste pijl op een dubbel, maar tops werd niet gegooid. Bunting profiteerde en verdubbelde zijn voorsprong in sets. Een stunt leek in de maak, zeker nadat de Engelsman met een 14-darter zijn eigen set ook weer sterk begon. Price sloot aan, maar Bunting bleef goed in zijn eigen legs. Echter ging het twee legs later wel mis: in de beslissende leg in set drie zag hij Price starten met scores van 160 en 177, waarna ‘The Iceman’ ook nog 74 uitgooide. De spanning was terug.

Price draait de wedstrijd om

Met een 18-darter pakte Price meteen door. Hij begon langzaam zijn ritme te vinden, ondanks dat het publiek zich ferm tegen hem gekeerd had. Met een 15-darter plaatste hij een break, maar Bunting deed daarna precies hetzelfde. De Engelsman miste een leg later echter twee pijlen voor een beslissende leg, waardoor nog een break van Price de Welshman de set opleverde: 2-2. Bunting kon weer opnieuw beginnen. Hij mocht de volgende set wel weer beginnen en hield meteen de eerste leg. Price sloot aan met een 12-darter, waarna beide mannen weer hun eigen leg hielden. Wat volgde was een enorm belangrijke leg: de winnaar kon de overwinning ruiken. Bunting begon met scores van 120 en 140, maar doordat Price begon met scores van 120 en 180 was het toch de Welshman die het initiatief nam. Met een 12-darter piekte hij op het juiste moment en had hij de achterstand omgebogen in een voorsprong. Bunting leek gebroken: hoe moest vol aan de bak, maar miste in de eerste leg van de volgende set meteen vier pijlen om te breken. Met een 13-darter pakte Price een leg later wel de break en zo kwam hij toch al op matchpoint. Een 14-darter in zijn eigen leg was genoeg om de comeback compleet te maken. Bunting had het geprobeerd maar kwam uiteindelijk ruim tekort. Een finale tussen twee darters uit Wales wacht. Kan Price zijn titel verdedigen?

Gerwyn Price: 88.99 / 53.57%
Stephen Bunting: 88.18 / 39.29%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *