Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Kocik, Van der Velde en Van Lierop winnen jeugdtoernooien Dutch Open

Dominik Kocik, Roos van der Velde en Dylan van Lierop hebben de jeugdtitels van de Dutch Open gewonnen. Afgelopen zondagmiddag waren ze allemaal te sterk voor hun tegenstanders in de finale. Lees hier meer.

Finale aspiranten

In de finale van de aspiranten mochten de Nederlandse Koen Schreuders en de Slowaakse Dominik Kocik het tegen elkaar opnemen. Kocik begon erg goed aan de partij door Schreuders meteen te breaken in 22 darts. Het leek erop dat Kocik de break ook ging verzilveren, maar miste teveel dubbels. Schreuders profiteerde en brak via dubbel 7 meteen terug naar 1-1. Opnieuw kon de Nederlander de break niet verzilveren, via dubbel 8 kwam de 12-jarige Slowaak op matchpoint. Toch gaf Schreuders niet zo maar op, hij produceerde een 17-darter door 100 uit te gooien; 2-2. In de beslissende leg was het toch Kocik die de sterkste was. Met scores van 133 en 137 wist hij in 17 darts alsnog de titel te pakken.

Finale meisjes

Bij de meisjes stonden de Nederlandse Roos van der Velde en de Duitse Marlene Klupsch tegenover elkaar op het podium. De Duitse mocht beginnen en dit deed met een prima finish, met een 76-finish hield ze haar eigen leg. Van der Velde wist vervolgens ook haar eigen leg te houden. Klupsch wist vervolgens haar eigen leg ook weer te houden, dankzij dubbel 1 kwam ze op matchpoint. In de vierde leg hadden beide dames enorm veel moeite met de dubbels, maar uiteindelijk was het Van der Velde die er via dubbel 4 toch 2-2 van maakte. In een hele zenuwachtige vijfde leg, waarin beide meisjes matchdarts mistten, was het toch Van der Velde die via dubbel 1 haar eerste WDF-titel op haar naam schreef!

Finale junioren

De finale van de junioren ging tussen twee Nederlanders, Sydnee de Vries tegen Dylan van Lierop. Van Lierop begon de finale en deed dat met een 58-finish door de eerste leg te winnen. De Vries kreeg het scorend in zijn eigen leg niet op de rit, waardoor Van Lierop de break plaatste via dubbel 15 voor 2-2. Van Lierop verzilverde de break een leg later ook, waardoor hij op één leg verwijderd kwam van de overwinning. Een leg later maakte de Van Lierop het meteen af. De Nederlander begon met een 140’er en een 180’er om via dubbel 5 zijn allereerste Dutch Open-titel te pakken.

Image courtesy of FOTO: Martin van Oostveen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *