Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gillian Koehoorn

Koehoorn en De Graaf winnen Open Barneveld

Afgelopen zondagmiddag werd in Barneveld de eerste NDB Ranking van het nieuwe seizoen gespeeld. Gillian Koehoorn en Aileen de Graaf waren de grote winnaars van de Open Barneveld. Lees hier een verslag terug van de dag.

Jeugd

Een totaal van 3 meisjes, 30 junioren en 9 aspiranten begonnen rond 11:30 uur aan de allereerste NDB Ranking in twee jaar, vanwege de corona-pandemie. Bij de meisjes werd in een poule gespeeld waar de tegenstander twee keer tegen elkaar speelden. Roos van der Velde en Van der Waals eindigden als eerste en tweede en mochten daardoor de finale op het podium gooien. De finale werd gewonnen door Van der Velde met 3-1, die zo opnieuw een titel op haar naam mocht schrijven.

Bij de junioren waren het Pim van Bijnen en Bram van Dijk die overbleven in de finale. Van Bijnen was na de poulefase te sterk voor Raphaël van Ouwerkerk (3-0), Bert Neggers (3-0) en Demy Sijbrands (3-2). Van Dijk behaalde de finale met overwinningen op Bradley van der Velden (3-0), Bradly Roes (3-1) en Dylan van Lierop (3-0). In de finale kwam Van Dijk 3-2 voor en kreeg in leg 6 vijf matchdarts op dubbel 12, maar werden allemaal gemist. Van Bijnen brak terug en pakte in de beslissende leg met een 106-finish de titel.

De aspiranten titel ging naar Teun Rouweler die in de finale afrekende met Sten Peters met 3-2.

Meisjes finale:
Roos van der Velde 3-1 Aranka van der Waals

Junioren finale:
Pim van Bijnen 4-3 Bram van Dijk

Aspiranten finale:
Teun Rouweler 3-2 Sten Peters

Dames

Bij de dames hadden 51 spelers zich ingeschreven. De topnamen zoals Aileen de Graaf, Anca Zijlstra, Marjolein Noijens, Priscilla Steenbergen en Aletta Wajer bleven over in de eindfase van het toernooi. De Graaf versloeg Zijlstra in de kwartfinales om even later Aletta Wajer in de halve finales te verslaan.

Aan de andere kant van het schema bereikte Priscilla Steenbergen de finale. In de kwartfinales versloeg ze Anouschka Bierings met 4-3. In de halve finale trof ze de verrassing van het toernooi Noa-Lynn van Leuven. Zij won o.a. van Jessica van Vugt en Marjolein Noijens. In de finale moest ze haar erkennen in Steenbergen die haar met 4-2 versloeg.

In de finale was De Graaf erg sterk en kwam snel 4-0 voor. Steenbergen deed nog wel iets terug met een 108-finish om terug te komen naar 4-1. De Graaf maakte het vervolgens in stijl af. Met een 93-finish in 14 darts won ze de allereerste NDB Ranking titel van 2022 bij de dames.

Halve finales
Aileen de Graaf 4-1 Aletta Wajer
Priscilla Steenbergen 4-2 Noa-Lynn van Leuven

Finale
Aileen de Graaf 5-1 Priscilla Steenbergen

Heren

De heren waren zoals gewoonlijk weer gesplitst in een Heren A en een Heren B competitie. Bij de heren A hadden 141 deelnemers zich ingeschreven, waaronder Jelle Klaasen. Bij de heren B streden 125 spelers om de titel.

Veel spelers die actief zijn op de Challenge Tour en Development Tour waren aanwezig in Barneveld en schopten het tot de eindfase van het toernooi; Gillian Koehoorn, Jeremy van der Winkel, Gian van Veen, Owen Roelofs, Jelle Klaasen, Gino Vos, Patrick van den Boogaard en Ryan de Vreede bereikten allemaal de laatste 16.

In de kwartfinales wist Koehoorn met 5-1 te winnen van Dennie Olde Kalter. Met dezelfde cijfers won Owen Roelofs van Gian van Veen en Ivo Leeksma van Kristiaan de Boer. In de andere kwartfinale won Jelle Klaasen in een beslissende leg van Van den Boogaard. Het waren uiteindelijk de Fries Koehoorn en Leeksma die we terug zagen in de finale. Koehoorn won met 5-2 van Roelofs, terwijl Leeksma verrassend met dezelfde cijfers won van ‘The Cobra’.

In de finale begon Gillian Koehoorn als betere speler. Met een 89-finish wist hij Ivo Leeksma meteen te breaken en zijn eigen leg te houden voor een 2-0 voorsprong in de eerste set. In de derde leg kreeg Koehoorn al zijn eerste setdarts, maar er werd twee keer gemist op dubbel 12. Hierdoor kon Leeksma zijn eigen leg wel houden. Met een prachtige 126-finish pakte Koehoorn de eerste set met 3-1 in legs. In de tweede set kon Leeksma weinig meer voor elkaar krijgen en zo won Koehoorn de tweede set met 3-0 in legs. Koehoorn schrijft zijn allereerste NDB Ranking-titel op zijn naam.

Bij de heren B ging die titel naar de Urkenaar Geert Hemelrijk. Hij versloeg in de finale Erik van der Roest met 4-1.

Heren A
Halve finales
Gillian Koehoorn 5-2 Owen Roelofs
Ivo Leeksma 5-2 Jelle Klaasen

Finale
Gillian Koehoorn 2-0 (3-1,3-0) Ivo Leeksma

Heren B
Halve finales
Erik van der Roest 3-0 Marco Verhofstad
Geert Hemelrijk 3-0 Vincent van Gemen

Finale
Geert Hemelrijk 4-1 Erik van der Roest

Image courtesy of FOTO: Stefan Roelfsema
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *