Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Koltsov ouderwets sterk in Rusland, Kadochnikov wint ook

Ondanks de oorlog in Oekraïne begon dit weekend de EADC Tour, of terwijl de regionale tour voor darters uit de ex-Sovjet landen. Zoals vrijwel altijd reisden alleen Russen en Wit-Russen naar Moskou.

De toernooienreeks van de Euro Asian Darts Corporation (EADC) is voornamelijk belangrijk voor het World Cup of Darts team van Rusland, deze wordt gebaseerd op de EADC ranglijst. Maar ook is het dé manier voor de Wit-Russen om zichzelf in de kijker te zetten en brengt een hoge positie op de ranglijst een geplaatste plek voor de WK-kwalificatie.

Boris Koltsov, tourkaarthouder, was de grote favoriet maar ook aankomende Lakeside-gangers als Obukhov en Kadochnikov konden tot de favorieten gerekend worden.

In het eerste toernooi wist Aleksey Kadochnikov direct te verrassen. De Rus won in de halve finales van Boris Koltsov om vervolgens Anton Kolesov te niet te doen met 6-3. De tweede dag liet de meest verrassende winnaar zien: Dmitriy Sitkarev. Sitkarev stond nog nooit eerder in een EADC-finale en werd de eerste ongeplaatste darter die een titel pakte.

Het laatste toernooi leek zoals vanouds, Boris Koltsov pakte de titel. Andrei Pontus uit Wit-Rusland schreef opnieuw een goede prestatie neer in zijn carrière. Pontus verloor de finale van Koltsov ondanks een sterk gemiddelde van 89.

Ondanks dat ”The Viking” maar één toernooi wist te winnen, leidt Koltsov alsnog de ranglijst na drie toernooien. Eldar Abdulaev is de hoogstgeplaatste Wit-Rus.

Uitslagen

EADC Pro Tour 1: Aleksey Kadochnikov 6-3 Anton Kolesov

EADC Pro Tour 2: Dmitriy Sitkarev 6-5 Roman Obukhov

EADC Pro Tour 3: Boris Koltsov 6-1 Andrei Pontus

Ranglijst

1: Boris Koltsov 340
2: Aleksey Kadochnikov 255
3: Roman Obukhov 240
4: Dmitiry Sitkarev 225
5: Maxim Aldoshin 215
6: Anton Kolesov 210
7: Eldar Abdulaev 190 [Belarus]
8: Andrei Pontus 165 [Belarus]

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *