Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Boris Koltsov

Koltsov pakt dagwinst, Zonneveld en ‘Barney’ terug op de tour

De European Q-School zit erop! De 12 nieuwe tourkaarthouders voor de seizoenen 2021/2022 zijn bekend! Op dag 4 wist Boris Koltsov het toernooi te winnen. Lees hier meer.

Hoe verging de dag?

Vandaag was het voor veel spelers de dag van de waarheid, welke 9 spelers zouden de laatste tourcards pakken? Lorenzo Pronk en Zoran Lerchbacher verloren in de eerste ronde van Matt Campbell en Gino Vos, de laatst genoemde had nog alle kansen had op een tourkaart. Uiteindelijk kwam hij er in de tweede ronde niet aan te pas, hij verloor met 6-1 van Lukas Wenig. De tweede ronde was ook het eindstation voor Kevin Doets, die een grote favoriet was voor een tourkaart. Luc Peters en Ryan de Vreede verloren bij de laatste 32 en zagen hun kansen op een tourkaart in rook opgaan.

Voor de Duitsers werd de laatste dag erg succesvol. Michael Unterbuchner en Robert Marijanovic wisten hun tourkaart te verzekeren met een plaats in de kwartfinales, Marijanovic strandde zelfs in de halve finales. Ook de broertjes Rodriguez waren erg goed op de laatste dag, maar verloren allebei bij de laatste 16 wat niet genoeg was voor een tourkaart.

Uiteindelijk bereikten Boris Koltsov en Niels Zonneveld de finale. Koltsov won op weg naar zijn tweede finale van de week o.a. van Michael Rasztovits, Michael Unterbuchner en Adam Gawlas. Zonneveld was te sterk voor onder meer Ronny Huybrechts en Raymond van Barneveld.

Finale

De finale werd begonnen door Boris Koltsov die zijn eigen leg in 19 darts hield. Zonneveld kreeg in zijn eigen leg 12 niet van het bord, waarna Koltsov in 17 darts brak voor een 2-0 voorsprong. Een leg later maakte Zonneveld de break meteen ongedaan en met een 85-finish bracht hij de stand op 2-2. In de vijfde leg werden veel dubbels gemist, maar het was Koltsov die in 24 darts zijn eigen leg hield. Met een 82-finish brak Koltsov opnieuw, maar Zonneveld brak meteen terug naar 4-3 met een 89-finish. De overige drie legs gingen ook tegen de darts in. In leg 10 miste Zonneveld een 83-finish op de bull waarna, Koltsov die dubbel 10 de dagwinst pakte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Boris Koltsov: 81,5 / 32%
Niels Zonneveld: 83,5 / 29%

Nederlanders

Raymond van Barneveld en Niels Zonneveld kenden opnieuw een goede run en keren terug op de tour. Christian Kist en Owen Roelofs wisten allebei de laatste 16 te halen, maar verloren daar van Adam Gawlas en Rowby-John Rodriguez. Veel Nederlanders hadden een goede kans op een tourkaart, voordat dag 4 begonnen, maar uiteindelijk hebben drie Nederlanders Q-School overleefd. Dit betekent dat we een aantal van 16 Nederlanders het aankomende jaar gaan zien op de tour.

Uitslagen

Kwartfinales
Adam Gawlas 6-2 Rowby-John Rodriguez
Boris Koltsov 6-5 Michael Unterbuchner
Niels Zonneveld 6-5 Raymond van Barneveld
Robert Marijanovic 6-3 Rusty-Jake Rodriguez

Halve finales
Boris Koltsov 6-2 Adam Gawlas
Niels Zonneveld 6-4 Robert Marijanovic

Finale
Boris Koltsov 6-4 Niels Zonneveld

Nieuwe tourkaarthouders

Naast de vier dagwinnaars (Geert de Vos, Geert Nentjes, Florian Hempel en Boris Koltsov) pakt ook de top 8 van de Order of Merit een tourkaart. Voor het eerst gaan we een Rus zien met een tourkaart, Boris Koltsov doet het dan eindelijk. Daarnaast wordt Adam Gawlas naast Karel Sedlacek de tweede Tsjech op de tour. Bekijk hieronder de spelers die zich plaatsten via de ranking.

1. Martin Schindler 10
2. Niels Zonneveld 10
3. Raymond van Barneveld 9
4. Zoran Lerchbacher 8
5. Adam Gawlas 7
6. Michael Unterbuchner 7
7. John Michael 7
8. Robert Marijanovic 6

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *