Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Koltsov schrijft geschiedenis, ook Edhouse pakt titel

Ritchie Edhouse en Boris Koltsov waren de grote winnaars van de tweede dag van de Challenge Tour 2019. Beide mannen wonnen een toernooi en bezetten de bovenste twee plaatsen op de ranglijst. Lees hier meer.

Challenge Tour 3
Op de zondag werd de Challenge Tour weer hervat met toernooi 3 van het jaar. Twee spelers die in de vorige twee jaren nog in het bezit waren van een Tour Card haalden de finale, namelijk Ritchie Edhouse en Scott Taylor. Op Q-School kwamen beide darters tekort, maar dit weekend lieten ze zien wel degelijk een topniveau kunnen halen. Edhouse begon zijn tocht tegen Michael Rasztovits (5-1), om vervolgens Zak Cross (5-2), Jimmy Hendriks (5-1), Berry van Peer (5-1), Darren Johnson (5-2), Ricky Williams (5-4), Jeffrey de Graaf (5-1) en Andrew Gilding (5-3) te verslaan. Taylor, die vorig jaar nog een finale op de Pro Tour haalde, rekende achtereenvolgens af met Mike Whitehead (5-0), Diogo Portela (5-3), Stephen Gallimore (5-1),  Nathan Rafferty (5-2), Peter Mitchell (5-1), Andy Hamilton (5-3) en Dennis Nilsson (5-1).

In de finale was het Taylor die de bull won. Het was echter Edhouse met de vliegende start. Met een 116-finish en een 15-darter brak hij namelijk meteen. Zijn eigen leg hield hij vervolgens in hetzelfde aantal pijlen, nu met een finish van 80. De volgende legs gingen zelfs nog sneller. Taylor hield eerst zijn leg in 14, waarna Edhouse een 12-darter uit de hoge hoed haalde. Een leg daarna toverde hij nog even lekker verder, hij gooide namelijk een 170-finish, terwijl Taylor op 68 stond. In 13 pijlen brak Taylor meteen terug, waarna hij in zijn eigen leg met een 85-finish de stand op 4-3 bracht. Edhouse had echter nog één truc achter de hand, in leg 8 gooide hij namelijk weer een 100+ finish, dit keer een 147. Dit was ook meteen voor de wedstrijd. Een verdiende overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Ritchie Edhouse: 98,7 / 63%
Scott Taylor: 96,4 / 43%

Challenge Tour 4
Het laatste toernooi van weekend 1 van de 5 werd afgesloten met een duel tussen de Rus Boris Koltsov en de Engelsman Dave Prins. ‘The Viking’, zoals de bijnaam van Koltsov luidt, begon zijn toernooi met een overwinning op Fabian Freitag (5-1). Hij vervolgde de weg naar de finale daarna via Eddie Lovely (5-2), Nick Fullwell (5-1), Jason Marriott (5-2), Wesley Plaisier (5-2), Danny van Trijp (5-2) en Jason Askew (5-2). De 50-jarige Prins, zeker in vergelijking met Koltsov zeer ervaren, versloeg als eerste Nederlander Melvin de Fijter (5-2). Daarna werden achtereenvolgens Ricky Clarke (5-0), Chas Barstow (5-1), Darren Williams (5-3), Ritchie Edhouse (5-3), Darren Johnson (5-1) en Dave Ladley (5-1) verslagen.

Dave Prins mocht aan de wedstrijd beginnen en deed dat ook goed met een 15-darter. Koltsov volgde met een 18-darter. Beide mannen hielden daarna weer hun eigen legs, dit keer in 16 en 14 pijlen. De volgende twee legs gingen weer met de pijlen mee, waardoor het een eentonige finale leek te worden. Het was echter Koltsov die bij een 3-3 stand naar 4-3 brak, nadat Prins 7 pijlen op de dubbels miste. De Rus leek nu voor de overwinning te mogen gooien, maar het was Prins die een 13-darter gooide om een beslissende leg eruit te halen. De spanning was groot, maar het was Koltsov die aan 18 pijlen genoeg had om de titel te pakken. Hij is zo de eerste Rus die een PDC-toernooi wint.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Boris Koltsov: 88,7 / 36%
Dave Prins:  83.8 / 29%

Nederlanders
Net als op dag 1 waren er op dag 2 25 Nederlanders van de partij. In vergelijking met vorig jaar een enorm aantal. 12 hiervan wist op dag 2 ook daadwerkelijk prijzengeld binnen te slepen. Drie hiervan, Jeffrey de Graaf (CT3), Danny van Trijp en Jerry Hendriks (CT4), haalden zelfs de kwartfinales. De Graaf ging hierin met 5-1 ten onder tegen Ritchie Edhouse, Van Trijp verloor met 5-2 van Boris Koltsov en Hendriks moest zijn meerdere erkennen in Jason Askew (5-4). Mareno Michels en Wesley Plaisier haalden beide een keer de laatste 16, maar verloren hier respectievelijk van Jeffrey de Graaf (5-3) en Boris Koltsov (5-2). Erik Hol en Arjan Konterman haalden tijdens beide toernooien minstens de laatste 64.

Challenge Tour Order of Merit
Afmeldingen van Tour Card houders tijdens Players Championships zullen worden aangevuld met de top van de Challenge Tour. De vier winnaars deden daarom goede zaken dit weekend.

 

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.