Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Konterman en Bottenberg pakken laatste startbewijzen WDF WK

Afgelopen maandagmiddag werden de laatste 6 tickets vergeven voor het WDF WK; 4 voor de heren en 2 voor de dames. Twee Nederlanders hadden succes. Lees hier meer.

Heren

In totaal waren 44 plaatsen voor het WDF WK 2023 veiliggesteld. Er konden nog vier spelers bijkomen via het kwalificatietoernooi in Assen. Een totaal van 301 heren kwamen af om zich op het laatste moment zich te kwalificeren.

Twee Nederlanders wisten zich knap te plaatsen. De 21-jarige Jarno Bottenberg verraste door met goed spel zich te kwalificeren voor het WDF WK. In de finaleronde wist hij de Engelse Tavis Dudeney met 6-3 te verslaan en te eindigen met een knappe 105-finish. De andere Nederlander die zich plaatste was Arjan Konterman. In de finaleronde versloeg hij de Zweed Johan Engström bij 6-4. Bij de laatste 32, moest de Nederlander een 3-0 achterstand goedmaken tegen de Malaisiër Zulrizan Azdan.

De andere twee gekwalificeerden waren de Oostenrijker Christian Gödl en de Schot Shaun McDonald, die afgelopen jaar zijn debuut maakte op Lakeside.

Spelers als Sebastian Steyer, Andreas Harrysson, Jim Long, Greg Ritchie, Jacques Labre en Gian van Veen wisten hun favorietenrol niet waar maken.

Finaleronde
Jarno Bottenberg 6-3 Tavis Dudeney
Christian Gödl 6-3 David Ladley
Shaun McDonald 6-5 John McDonald
Arjan Konterman 6-4 Johan Engström

Dames

Bij de dames kwamen 124 speelsters op het kwalificatietoernooi af. Drie halve finalisten van de WDF World Masters deden ook mee; Mayumi Ouchi, Natalie Gilbert en Almudena Fajardo. Tweevoudig BDO-wereldkampioen Mikuru Suzuki moest ook aan de oche verschijnen, doordat ze zich net niet had gekwalificeerd.

Gilbert had een complete off-day en verloor in haar tweede wedstrijd met 4-2 van de Amerikaanse Liz Tynan. Rachna David was de speelster die de meeste indruk maakte. Met gemiddeldes van 81 en 92 bereikte ze de finaleronde. Dit deden Ouchi, Fajardo en Suzuki ook. Suzuki was eerder in het toernooi nog met 4-1 te sterk voor de WDF World Master bij de meisjes, Paige Pauling.

In de finaleronde waren het Mayumi Ouchi en de Spaanse Almudena Fajardo die mochten zegevieren. Ouchi versloeg David met 6-4, terwijl Fajardo voor de tweede keer deze week te sterk bleek te zijn voor Suzuki; 6-4. We gaan de Japanse niet terug zien op Lakeside.

Finaleronde
Mayumi Ouchi 6-4 Rachna David
Almudena Fajardo 6-3 Mikuru Suzuki

Image courtesy of FOTO: Jos Groen
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *