Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken

Koppel Price en Clayton te sterk voor Australië

In de derde kwartfinale van de World Cup of Darts mochten twee sterke landen aan de oche verschijnen. Simon Whitlock en Damon Heta mochten het namens Australië op gaan nemen tegen Wales, met Gerwyn Price en Jonny Clayton.

Gerwyn Price 4 – 3 Simon Whitlock

De eerste single van deze kwartfinale werd gespeeld door Gerwyn Price en Simon Whitlock. “The Wizard” mocht de eerste leg beginnen, maar kon niet voorkomen dat Price meteen de eerste break van de wedstrijd plaatste. 72 ging met 2 darts uit en de eerste leg voor Wales stond op het bord. Price wist de tweede leg te openen met een 180 score, maar wist de leg niet binnen de 15 darts uit te gooien. Whitlock gooide een 14-darter en maakte de break weer ongedaan. Beide mannen hadden moeite om hun eigen leg te behouden, want ook leg 3 en 4 zouden weer een break opleveren. Een 124-finish bleek nog iets te veel van het goede voor Price, maar hij mocht terug komen vanaf 25 en raakte met zijn laatste pijl de dubbel 2 voor een 2-1 voorsprong. Whitlock op zijn beurt, gooide een knappe 84 finish om opnieuw terug te breken, nadat Price 130 op de bulls-eye had gemist. Whitlock gooide een zeer sterke vijfde leg en hij was dan ook de eerste speler die zijn eigen leg wist te houden. Met een 11-darter kwam Whitlock voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Price hield ook zijn eigen leg door een 11-darter te gooien en een laatste leg moest uitkomst bieden. In deze laatste leg kreeg Whitlock 5 matchdarts, maar deze werden allemaal gemist. Price kreeg de kans vanaf 72 en met een 15-darter was het eerste punt voor Wales een feit.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Gerwyn Price: 98,04 / 57,14%
Simon Whitlock: 104,13 / 27,27%

Damon Heta 4 – 2 Jonny Clayton

Damon Heta wist dat hij zijn single partij niet mocht verliezen en hij leek dit zich goed te beseffen. Heta opende met een 180 score en met een 11-darter wist hij Clayton meteen te breken. Clayton liet het hier niet bij zitten en schakelde zelf ook een tandje bij. Door de dubbel 6 te raken bracht hij de score weer in evenwicht. Clayton wist “zijn” derde leg te behouden met een 14-darter en ook Heta kwam in zijn leg niet in de problemen. Met een 13-darter werd het 2-2. De vijfde leg werd begonnen door Clayton, maar het was Heta die het initiatief over wist te nemen. Met een 14-darter wist de Australiër de Welshman te breken en ook deze wedstrijd leek naar een beslissende koppelpartij te gaan. Heta nam ook in de zesde leg al snel een ruime voorsprong ten opzichte van Clayton en hij kon dan ook vrij eenvoudig zichzelf naar een dubbel toe werken. Met een 86-finish via de dubbel 7 werd de tweede single gewonnen door Australië en moest er een koppelpartij gespeeld worden.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Damon Heta: 102,25 / 66,67%
Jonny Clayton: 99,87 / 40%

Wales 4 – 2 Australië

Een koppelpartij moest dus uit gaan maken welk land naar de halve finale van de World Cup of Darts zou gaan. Australië mocht de partij beginnen, maar Wales wist de eerste leg te winnen, nadat Price de dubbel 10 had geraakt. Australië kreeg de kans om terug te breken, maar een 106-finish werd gemist door Whitlock. Clayton mocht namens Wales terugkomen vanaf 56 en maakte geen fout: 2-0. Whitlock presteerde het om in zijn eerste 2 beurten van de derde leg beide keren een 180 score te gooien en het was Heta die de leg besliste via de dubbel 1. Wales liet zien een écht team te zijn. Price nam duidelijk de leiding en Clayton ging daar in mee. Na 2 goede scores van zowel Price als Clayton wist Price de dubbel 10 te raken om Wales op een 3-1 voorsprong te zetten. Whitlock kon vanaf 67 nog iets terug doen, maar de dubbel 16 werd gemist. Vanaf 81 kreeg Price 2 matchdarts, maar deze werden gemist. Heta raakte de dubbel 8 en Australië bleef in leven. Ondanks het slippertje in de vorige leg, leken de mannen uit Wales niet van de wijs te raken. Met een 15-darter via dubbel 6 besliste Price de wedstrijd en werd Wales de derde halve finalist op de World Cup of Darts.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Wales: 98,80 / 50%
Australië: 89,38 / 22,22%

Image courtesy of FOTO: Stefan Strassenberg (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *