Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Boris Krcmar - World Cup of Darts 2024

Kroatië verslaat titelverdediger, Noord-Ierland schakelt thuisland uit

Zaterdagavond hebben Noord-Ierland, Engeland en Kroatië zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Cup of Darts. Titelverdediger Wales kon na één partij alweer huiswaarts. Lees hier meer.

Noord-Ierland 8 – 7 Duitsland

De avondsessie begon met het thuisland Duitsland in actie tegen het gevaarlijke Noord-Ierland. De eerste vijf legs gingen met de darts mee. In de zesde leg wist Dolan voor Noord-Ierland de eerste break te plaatsen. Daarna wist Schindler echter direct terug te breaken met een knappe 100-finish. Na een korte pauze misten de Duitsers erg veel dubbels, waardoor Noord-Ierland hun voorsprong wist uit te breiden naar een 6-3 en 7-4 voorsprong. Schindler wist daarna met een 104-finish Duitsland in de wedstrijd te houden. Een leg later kregen de Noord-Ieren hun eerste matchdarts, maar Dolan miste twee keer op tops. Clemens brak terug, waarna ze met een 14-darter toch een beslissende vijftiende leg afdwongen. Rock was ijzersterk in de decider, terwijl de Duitser niet genoeg triples wisten te verzamelen om in de buurt te blijven. Met een 15-darter trok Rock de partij toch naar Noord-Ierland toe en is het thuisland vroegtijdig uitgeschakeld op deze editie van de World Cup.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Noord-Ierland: 84,93 / 26,7%
Duitsland: 85,88 / 21,2%

Engeland 8 – 3 Frankrijk

In de tweede partij van de avond was het tijd voor de titelfavorieten de nummer 1 geplaatste Engeland. Nadat de eerste twee legs met de darts meegingen, plaatste Frankrijk verrassend de eerste break. Lang konden ze er echter niet van genieten, want met een 87-finish in 12 pijlen brak Engeland direct terug. Daarna begonnen Smith en Humphries ook beter te gooien. Met legs in 16,12 en twee keer 20 pijlen won Engeland twee legs op een rij voor een 6-2 voorsprong in de pauze. Net als in de leg voor de pauze kreeg Frankrijk in de leg na de pauze meerdere pijlen op de dubbel, maar kon niet optimaal profiteren. Hierdoor lieten ze Engeland al snel op matchpoint komen. Tricole en Labre hielden nog wel hun eigen leg via dubbel 18, maar zagen een leg later Smith tops gooien voor een 8-3 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Engeland: 86,23 / 38,1%
Frankrijk: 78,36 / 33,3%

Kroatië 8 – 6 Wales

In de derde partij was het tijd voor de titelverdedigers, alleen wel met een ander team. Door gezondheidsproblemen had Gerwyn Price zich teruggetrokken, waardoor Jonny Clayton nu een team vormde met vervanger Jim Williams. Met Kroatië troffen ze geen makkelijk openingswedstrijd. Nadat de eerste twee legs miste de darts mee gingen, wist Grbavac voor Kroatië de eerste break te plaatsen. Deze break werd vervolgens ook verzilverd, waardoor de Kroaaten op een 3-1 voorsprong kwamen. Deze achterstand wist Wales toch redelijk snel weer goed te maken, mede door een 62-finish en een slechte leg van Kroatië stond het na zes legs 3-3. De laatste leg voor de pauze ging naar Kroatië, waardoor ze met een break voorsprong gingen pauzeren. Na de pauze gingen er vier legs met de darts mee. In leg 12 wist Clayton via dubbel 4 terug te breaken en bracht daarmee de partij weer in evenwicht; 6-6. Het leek erop dat Wales de break ook ging verzilveren, maar ze misten vier pijlen op de dubbel. Grbavac greep zijn kans en plaatste met een hele belangrijke 84-finish meteen weer een break om op matchpoint te komen; 7-6. De Kroaten bleven koel en het was Grbavac die met weer een ijzersterke finish de partij in het slot gooide. Met een 83-finish verslaat Kroatië Wales en zijn de winnaars van vorig jaar na één partij alweer klaar op de World Cup of Darts.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Kroatië: 89,21 / 32%
Wales: 91,69 / 27,3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *