Krzyszof Ratajski pakt titel op PC 21

Krzyszof Ratajski Heeft Players Championship 21 gewonnen door Dimitri van den Bergh te verslaan na een spannende finale. Danny Noppert was de beste Nederlander met een Halve Finale plaats. Lees hier meer.

Route naar finale
De dag van Dimitri van den Bergh begon lastig tegen Joe Cullen. De Engels man komt dan nog wel 5-4 voor maar de Belg trekt toch aan het langste eind. Hij verslaat daarna achtereen volgens Rodriguez, Pipe, Witlock en de Nederlander Ron Meulenkamp. In de halve finale treft hij Ian White. White komt heel snel met 4-0 voor. Hij maakt er zelfs 5-3 van maar dan slaat de spanning toe bij Ian White en mist hij enkele matchdarts. De belg profiteert hier optimaal van en komt terug tot 6-6. Bij 6-6 krijgt White als eerste een kans op een dubbel maar verprutst die net als al zijn vorige kansen en via een 64 finish wint de Belg van vloer koning Ian White en staat zo in de finale. Zijn tegenstander in de finale kende een makkelijkere finale. Hij hoefde zich tot de kwartfinale amper in te spannen door achtereen volgens Kuivenhoven, Worsley en Clemens uit te schakelen. In de kwartfinale kwam Mickey Mansell goed opzetten maar het mocht de pool niet weerhouden van een overwinning. In de halve finale kwam hij de Nederlander Danny Noppert tegen. De Fries wist maar een leg af te snoepen van de Pool en zo staat de Pool Krzyszof Ratajski in de finale na een zege op Noppert met 7-1.

De Finale
De Pool mocht beginnen aan de wedstrijd en hoe. Hij trapt af met een 12 darter met een 160 finish. Maar zo makkelijk als het tegen Danny Noppert ging gaat het nu niet want Dimitri komt meteen terug 1-1. Vervolgens houden bij de mannen hun eigen leg. Dan breekt Dimitri de pool ondanks dat hij een paar darts op een dubbelmist. Van den Bergh zet meteen goed door met een 12 darter brengt hij de stand op 4-2.  Dan houd de pool zijn eigen leg. In leg 8 komt Dimitri op 96 maar mist dan 2 pijlen op D18. Krzyszof profiteert daar optimaal van door terug te breken en zo staat het na 8 legs 4-4. Dimirti gooit in leg 9 twee keer 108 maar mist dan weer darts op een dubbel. De pool krijgt dan een kans op 116 maar benut die niet en zo komt de Belg goed weg 5-4.  Van den Bergh gaat dan goed door in leg 10 en komt op die manier 6-4 voor. De pool houd dan ze eigen leg en krijgt een kans op de bull en pakt die meteen. Hij breekt Dimitri dan en komt gelijk 6-6. Dimitri mist dan 2 pijlen om voor de wedstrijd te mogen gooien. De Pool krijg weer kansen en benut die ook en komt zo 6-7 voor. In leg 14 krijgt de Pool geen kans en zo gaan we naar een laatste leg toe. Na 2 beurten zit er maar 1 punt tussen bij de heren. De Belg zet hem het beste weg. Maar de pool mag eerst proberen op 164 maar mist. De Belg mist eveneens en zo krijgt de Pool 1 machtdart en die gaat er in. Zo wint Krzyszof Ratajski zijn 5de protour event.

 

Nederlanders
Als eerste partij van de dag mocht Raymond van Barneveld het opnemen tegen Micheal Smith. Raymond die alle ponden goed kan gebruiken kwam 3-2 voor door Smith te breken. Helaas mocht het niet helpen want Raymond verloor door een slordige laatste leg met 6-5 en maakt het zichzelf erg lastig om zo de World Grand Prix te halen.  De verassing was Berry van Peer die de laatste 32 haalde maar daar jammer genoeg uit geschakeld werd door Jonny Clayton. Jeffrey de Zwaan kwam een hele sterke Danny Noppert tegen en verloor nipt. Vincent van der Voort die zijn ponden goed kan gebruiken net als Raymond voor de World Grand Prix. Hij sneuvelde net als van peer en de Zwaan bij de laatste 32. Jermaine Wattimena kwam bij de laatste 16 maar verloor daar van landgenoot Ron Meulenkamp. Meulenkamp die in de kwartfinale het moest opnemen tegen de Belg Dimitri van den Berg. Ron Meulenkamp kwam 5-3 achter maar vocht zich goed terug maar kwam helaas net te kort tegen van den Bergh.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *