Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Krzysztof Ratajski blijft ongeslagen in Barnsley en pakt dubbelslag

Zaterdag pakte Krzysztof Ratajski zijn eerste Players Championship titel in Barnsley. Afgelopen middag stond de laatste Players Championship van het seizoen op het programma. Lees hier meer. 

Finalisten
De finalisten van de allerlaatste Players Championship van het seizoen waren Adrian Lewis en Krzysztof Ratajski. Lewis bereikte de finale met mooie overwinningen op Chris Quantock (6-5), Robert Thornton (6-5), Jamie Hughes (6-3), Jamie Bain (6-3), James Wade (6-4) en Luke Humphries (6-3). Ratajski bereikte zijn tweede finale in twee dagen en deed dat ten koste van Cameron Menzies (6-2), Zoran Lerchbacher (6-2), Terry Temple (6-3), Daryl Gurney (6-4), Michael Smith (6-4) en Kyle Anderson (6-4).

Finale
De bull vooraf de finale werd gewonnen door Krzysztof Ratajski waardoor hij de finale mocht beginnen tegen Adrian Lewis. Ratajski begon sterk door met een 12-darter zijn eigen leg te houden. Met een 13-darter hield Lewis ook zijn eigen leg. Vervolgens gingen er 7 legs met de darts mee, voor een 5-4 voorsprong voor de Pool. In de tiende leg miste Lewis een 112-finish om er 5-5 van te maken, met een 43-finish maakte Ratajski het af en pakte daarmee zijn tweede Players Championship titel op een rij! Wat een unieke prestatie voor iemand zonder tourkaart!

Nederlanders
Jermaine Wattimena was de beste Nederlander van de dag, hij bereikte de laatste 16 waar Kyle Anderson duidelijk te sterk was met 6-0. Jeffrey de Zwaan, Vincent Kamphuis en Jan Dekker verloren bij de laatste 32 van Jamie Bain (6-4), Steve Beaton (6-2) en Kyle Anderson (6-4).

9-darter
Andrew Gilding gooide zaterdag een 9-darter, zondag was het een Nederlander die het lukte. Jimmy Hendriks gooide in zijn eerste ronde partij tegen Mark Wilson een perfecte leg. Hendriks had geen moeite met Wilson, want met een gemiddelde van 102 won de Nederlander met 6-1.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.