Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Krzysztof Ratajski

Krzysztof Ratajski eindigt avontuur Zonneveld

Afgelopen middag werden de kwartfinales van de World Series of Darts Finals afgewerkt in Amsterdam. In de eerste kwartfinale kwam meteen een Nederlander in actie, Niels Zonneveld. Na een ruime achterstand tegen Krzysztof Ratajski kwam Zonneveld nog goed terug, maar uiteindelijk mocht het niet meer baten. Lees hier meer.

Slechte start Zonneveld

Krzysztof Ratajski mocht de partij beginnen, maar kwam meteen in de problemen. Met scores van 180 en 140 kwam Zonneveld als eerste op een finish, maar miste twee pijlen op tops. Hierdoor wist Ratajski toch nog in 17 darts zijn eigen leg te houden. Zonneveld antwoordde wel goed, want met een 16-darter kwam hij op 1-1. Ratajski produceerde vervolgens een 13-darter om de voorsprong opnieuw te pakken. Zonneveld leek op 2-2 te komen, maar miste drie pijlen op tops waardoor Ratajski de eerste break plaats door dubbel 7 te gooien. Ratajski wist de break ook te verzilveren en ging zo met een 4-1 voorsprong de pauze in.

Ratajski zet aan

De Pool kwam ijzersterk uit de pauze, met 6 perfecte pijlen en een 101-finish brak Ratajski voor de tweede keer. Dankzij een 96-finish in 12 darts werd deze break ook verzilverd en had zo een ruime voorsprong in handen; 6-1. Zonneveld deed vervolgens ook iets terug, een 116-finish zorgde ervoor dat de Nederlander zijn tweede leg van de partij pakte. De laatste twee legs voor de pauze gingen met de darts mee, waardoor er een 7-3 tussenstand op het bord stond.

Zonneveld komt terug, maar is niet genoeg

Na de laatste pauze begonnen beide heren was gespannen aan leg 11. Zonneveld miste een 117-finish op tops voor de rebreak, waardoor Ratajski via tops op 8-3 kwam. Een leg later werden door beide heren erg veel dubbels gemist, maar uiteindelijk wist Zonneveld zijn eigen leg in 22 darts te houden. In leg 13 kreeg Ratajski weer pijlen op de dubbel, maar dubbel twee werd twee keer gemist. Zonneveld stapte in en brak in 17 darts terug naar 8-5. Toch wist ‘ZigZag’ de break niet te verzilveren, Ratajski antwoordde sterk met een 14-darter en kwam zo op matchpoint; 9-5. Toch kreeg de Pool in zijn eigen leg geen matchdarts, Zonneveld brak met een geweldige 136-finish terug naar 9-6. Zonneveld kreeg de kans om de break te verzilveren, maar een 71-finish werd gemist. ‘The Polish Eagle’ checkte 52 en zo zien we hem vanavond terug in de halve finales!

Gemiddeldes/Dubbelpercentage:
Krzysztof Ratajski: 91,98 / 37,04%
Niels Zonneveld: 90,12 / 31,58%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *