Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Krzysztof Ratajski pakte zevende PDC-titel na thriller tegen White

Zondag 16 februari werd het tweede Players Championship weekend in Wigan voortgezet met het vierde toernooi in deze serie. Er deden wederom 19 Nederlanders mee. Ratajski (4) en White (2) behaalden de finale tijdens deze vierde Players Championship

Route naar de finale
Ratajski overleefde vier matchdarts in de eerste ronde en pakte de beslissende leg tegen Mickey Mansell. De tweede ronde moest Robert Collins zich gewonnen geven tegen de Polish Eagle’ met 6-3. Vincent van der Voort kon het Ratajski bij de laatste 32 niet moeilijk maken en verloor met 6-3. In een hoogstaande partij tegen kwam Ratajski wederom met de schrik vrij toen Nick Kenny in de laatste leg twee matchdarts miste. In de kwartfinale werd Gabriël Clemens met 6-4 naar huis gestuurd waarop de halve finale tegen Danny Noppert volgde. Noppert had weinig in te brengen en verloor met 7-2 tegen Ratajski die zo vier van de zes wedstrijden al boven de 103 gegooid had en zijn tiende finale behaalde.

White begon de dag met een 6-3 overwinning en 107,4 gemiddeld tegen Jan Dekker. De tweede ronde was Martin Schindler het slachtoffer met eveneens 6-3. Bij de laatste 32 moest een beslissende laatste leg Alan Tabern op de knieën dwingen. Jamie Hughes met met 6-4 niet opgewassen bij de laatste 16 waarop White Suljovic in de kwartfinale trof. Suljovic kwam 3-2 voor maar zag White de volgende vier legs pakken. De halve finale werd een clash tegen de wereldkampioen Peter Wright die op één na alle wedstrijden boven de 100 gemiddelde gegooid had. De wedstrijd ging gelijk totdat Wright drie legs achter elkaar pakte en zo 6-5 voor kwam. White maakte gelijk en zag Wright in de laatste leg drie matchdarts missen op tops waarop White 88 uit gooide voor de bull.

Finale
White mocht de finale aanvangen en behield eenvoudig zijn leg in 14 darts. Ratajski deed dit eveneens in 16 darts voor de 1-1. Ook de volgende vier legs gingen met de darts mee zonder dat er kansen op een break waren waardoor de tand 3-3 was geworden. White zag vervolgens zes pijlen op de dubbel mis gaan waarop Ratajski het cadeautje uitpakte en zo een break voor kwam. Ratajski verzilverde de break ook waarop hij 5-3 voor kwam. De volgende twee legs gingen wederom eenvoudig met de darts mee waardoor de stand 6-4 werd in het voordeel van Ratajski. White zag Ratajski 146 missen op dubbel 16 waarop White terug kwam tot 5-6. Ook de volgende twee legs gingen met de darts mee waardoor de stand 7-6 werd in het voordeel van Ratajski. Ratajski mocht de volgende leg starten om zo de wedstrijd te beslissen maar zag ineens White een prachtige 155 uit gooien om zo een beslissende leg te forceren. Ratajski nam snel het initiatief en kreeg de kans om vanaf 170 de titel en £10.000 te mogen pakken maar hij zag de bull nét mis gaan. White kon niet anders dan de druk op voeren en deed dat ook maar zag ‘Polish Eagle’ 25 uitgooien waardoor Ratajski alsnog de wedstrijd besliste en met 8-7 won.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Krzysztof Ratajski: 98,4  / 42%
Ian White: 99,6 / 29%

Nederlanders
Maar acht van de 19 Nederlanders overleefden de eerste ronde. De tweede ronde was het Waterloo voor Wattimena, Klaasen, Harms en Zonneveld.  Van der Voort ging bij de laatste 32 met 6-3 onderuit tegen Ratajski waardoor alleen Van Gerwen, Noppert (na een knappe overwinning op Aspinall) en de verrassende Maik  Kuivenhoven de laatste 16 behaalden. Van Gerwen schakelde in een sterke partij (107.4 gemid. red.) Gary Anderson uit terwijl Noppert ook opzien baarde door de laatste acht te halen door James Wade uit te schakelen. Maik Kuivenhoven won in een spannende partij met 6-5 van Daniel Larsson. In de kwartfinale moesten Van Gerwen en Noppert het tegen elkaar opnemen. “Noppie” liep snel naar een 3-0 voorsprong maar zag Van Gerwen terug komen tot 3-3. In de 10e leg pakte Noppert de break in 11 darts en daarmee voor het eerst in zijn PDC carrière de winst met 6-4 op Van Gerwen. Van Kuivenhoven moest in de kwartfinale tegen wereldkampioen Peter Wright. Kuivenhoven kwam door een 118 & 146 finish op 2-0 maar toen zette Wright de turbo aan en pakte zes legs op rij om zo met een gemiddelde van 112,8 de halve finale te bereiken. In de halve finale mocht Noppert het tegen de man in vorm (drie keer vandaag boven de 104 gemiddeld) Ratajski opnemen.

Bijzonderheden
In de eerste ronde was het direct exit voor Michael Smith, Daryl Gurney en Dave Chisnall (evenals als gisteren) waarbij het opviel dat Chisnall sinds het dragen van een bril twee weken geleden nauwelijks nog wat heeft laten zien. De winnaar van 13 player championships liet ook zondagmiddag niet veel zien met 81,8 gemiddeld. Michael van Gerwen leek aardig gewend te zijn aan zijn nieuwe pijlen met onder andere een 107,4 en  110,9 gemiddelde tijdens deze dag maar verslikte zich in Danny Noppert bij de laatste acht.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *