Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Krzysztof Ratajski wint na UK Open Qualifier nu ook eerste PC titel

Afgelopen middag werd Players Championship 21 afgewerkt in Barnsley. Michael van Gerwen en Peter Wright waren afwezig, maar 128 andere spelers waren wel aanwezig om het toernooi te spelen. Lees hier meer.

Finalisten
De finalisten van Players Championship 21 waren Krzysztof Ratajski en Chris Dobey. Ratajski bereikte de finale ten koste van Madars Razma (6-3), Kirk Shepherd (6-1), Cameron Menzies (6-3), William O’Connor (6-4) en Steve Beaton (6-5). In de halve finale wist de Pool terug te komen van een 5-1 achterstand tegen Beaton.

Dobey wist zijn derde Pro Tour finale te halen. Dit deed hij met overwinningen op John Norman Jnr (6-5), Bradley Brooks (6-5), Simon Preston (6-3), John Henderson (6-5), Stephen Bunting (6-2) en Martin Schindler (6-4).

Finale
De bull werd gewonnen door Chris Dobey en daarom mocht hij de partij dus beginnen tegen Krzysztof Ratajski. Dobey begon sterk aan de partij, want met een 14 en 11-darter kwam hij op een 2-0 voorsprong. Met een 11-darter brak Ratajski terug en hield zijn eigen leg in 16 darts voor een 2-2 tussenstand. Met een 70-finish wist Ratajski te breaken en pakte de eerste voorsprong in de wedstrijd. Dobey miste een 164-finish om terug te breaken, met een 52-finish kwam de Pool 4-2 voor in de finale. Dobey begon zijn eigen leg met twee keer 140, maar dat bleek niet genoeg. Met een 180 en 140 brak Ratajski met zijn tweede 11-darter naar 5-2! Dobey kreeg de kans om in de wedstrijd te blijven, maar miste de bull voor een 122-finish. Via dubbel 11 verzekerde ‘The Polish Eagle’ zich van een 6-2 overwinning. Ratajski pakt na titels tijdens de UK Open Qualifier en de Challenge Tour ook een titel op de Players Championship.

Nederlanders
De beste Nederlander van de dag was Vincent van der Voort, hij bereikte de laatste 16 waar Mensur Suljovic met 6-1 te sterk was. Danny Noppert en Jermaine Wattimena verloren bij de laatste 32 van respectievelijk Stephen Bunting (6-1) en Adam Hunt (6-5).

9-darter
Er werd in Barnsley ook een 9-darter gegooid. Andrew Gilding wist in zijn openingswedstrijd een perfecte leg te gooien tegen Mark Dudbridge. Uiteindelijk wist Gilding de wedstrijd ook te winnen met 6-4!

Players Championship Finals
Het deelnemersveld van de Players Championship Finals is bijna bekend. Morgen wordt de laatste Players Championship gespeeld en dan weten we welke 64 spelers er mee gaan doen in Minehead. Tot nu toe zijn er 47 spelers zeker voor deelname aan de Players Championship Finals.

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.