Krzysztof Ratajski wint PC17, Meulenkamp in halve finale!

In Wigan is vandaag de 17de Player Championship van het seizoen gespeeld en stond bomvol verassingen. In de eerste ronde vloog de hoogst geplaatste speler Ian White er al uit. Het toernooi werd gewonnen door de Pool Krzysztof Ratajski. Hij versloeg Nathan Aspinall in de finale.

In de eerste ronde volgen achter een volgens James Wade, Simon Whitlock en Ian White er uit. Dat gaf voor veel spellers meteen een opening. Uiteindelijk ging Krzysztof Ratajski er met de winst van door. De Pool die in de halve finale James Wilson  wist te verslaan. Wilson wist hier mee dan wel een goede stap te zetten richting zijn eventuele plaats op de World Matchplay. De Pool kwam heel makkelijk 5-1 voor en gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en won Player Championship 17.

Nederlanders
In de eerste wedstrijd van de dag speelde Benito van der Pas tegen Mensur Suljovic. Wat daarbij opviel was dat de Nederlander zijn oude pijlen weer uit de kast geeft pakt. Het bracht hem tot nu toe nog niet veel succes want net als de goed spelende Jan Dekker volgen ze er alle bij snel uit. Danny Noppert en Jelle Klaasen geraakte alle bij niet verder dan de laatste 16. Noppert verzekert hier wel een ticket voor de World Matchplay mee. Wie daarvoor nog even moet wachten is Vincent van der Voort die niet veder kwam als de 2de ronde vandaag en hij zal morgen een goed resultaat nodig hebben om zich te verzekeren van de World Matchplay. Ron Meulenkamp kwam tot de halve finale waar hij strandde tegen Aspinall in de halve finale. Meulenkamp kwam driemaal goed weg vandaag met een 6-5 won hij 3 keer net aan. Tegen William O’Connor won Meulenkamp met een gemiddelde van 103.2. De overige Nederlanders verloren allemaal in de eerste of tweede ronde.

9-darter
De Belg Dimitri van den Berg gooide een 9-darter in zijn wedstrijd tegen John Henderson. Hij won de wedstrijd met 6-3 en kwam tot de kwartfinale vandaag waar hij strandde tegen verliezend finalist van vandaag de Engelsman Aspinall.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)