Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Kuivenhoven en Zonneveld kwalificeren zich voor World Series Finals

Vanavond stond het kwalificatietoernooi voor de World Series of Darts op het programma dat later deze maand in de AFAS live in Amsterdam wordt gespeeld. Een aantal Nederlanders, waaronder Raymond van Barneveld probeerde zich hier voor te kwalificeren.

Sterke dag Kuivenhoven
Vijf Nederlanders zijn al verzekerd van deelname aan het World Series toernooi dat in Amsterdam plaatsvind. Hiertoe behoren Michael van Gerwen, Van der Voort, De Zwaan, Van Duijvenbode en Danny Noppert. Een zesde Nederlandse Deelnemer mocht zich hierbij toevoegen, dit was de Westlander Maik Kuivenhoven die een prima avond kende. Hij versloeg met ruim 100 gemiddeld onder andere Chris Dobey en Daryl Gurney. In de finale versloeg hij in de beslissende leg Ryan Joyce met 5-4.

Een andere grote Nederlandse naam redde het niet: Raymond van Barneveld. De vijfvoudig wereldkampioen verloor van zijn angstgegner Kim Huybrechts. Die zich uiteindelijk ook bij het deelnemersveld mag toevoegen. De Belg gooide ouderwets sterk en versloeg in de finale Adrian Lewis met 5-1 en ruim 105 gemiddeld. Ook Mervyn King redde het en kwalificeerde zich via Damon Heta voor de World Series Finals in Amsterdam.

Zonneveld wordt 7e Nederlandse deelnemer
Jongeling Niels Zonneveld redde het ook. Hij kende een uitstekende dag met zeer hoge gemiddeldes. Met name het aantal keer 180 gooien viel erg op. Dit resulteerde in de wedstrijd bij de laatste 16 tegen Mansell in een spectaculair gemiddelde van 108. Hopelijk geeft dit de Nederlander het nodige vertrouwen voor het resterende deel van het jaar zodat ook hij het WK kan halen. In de finale rekende Zonneveld af met de Noord-Ier Brendan Dolan.

Het weekend van 29 tot en met 31 oktober wordt in de AFAS Live in Amsterdam gestreden voor de titel World Series of Darts 2021 met in ieder geval een record aantal van 7 Nederlandse deelnemers.

Finales
(96.16) Niels Zonneveld 5-3 Brendan Dolan (90.13)
(100.15) Mervyn King 5-3 Damon Heta (96.67)
(101.26) Maik Kuivenhoven 5-4 Ryan Joyce (92.56)
(105.21) Kim Huybrechts 5-1 Adrian Lewis (94.69)

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *