Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven

Kuivenhoven laat kansen liggen en verliest van matige Wade

Maik Kuivenhoven heeft op het WK niet voor een stunt kunnen zorgen door James Wade uit het toernooi te gooien. De nummer vier geplaatst won met 3-1 in sets. Lees hier meer.

Nerveuze start Kuivenhoven

Voor het eerst in zijn loopbaan stond Maik Kuivenhoven in de tweede ronde van het WK darts. Na zijn overwinning op Ky Smith in ronde een trad hij nu aan tegen nummer vier van de wereld James Wade. Maik Kuivenhoven begon nerveus aan de partij en kon niet echt zijn draai vinden. Wade brak meteen en maakte vooral op de dubbels het verschil met de Westlander. De eerste set ging met 3-1 naar Wade evenals de tweede set.

Na de pauze leek Kuivenhoven de nervositeit van zich af te hebben gespeeld. Set drie ging met gemak naar Kuivenhoven. Wade gooide zelfs onder de 80 gemiddeld deze set. In set vier leek ook Kuivenhoven het beste van het spel te hebben, maar veel gemiste dubbels waren zijn aandeel. Wade zijn gemiddelde zakte ook verder weg en gooide zelfs nog nooit zo slecht sinds 2010. Wade brak Kuivenhoven in de eerste leg van set vier via dubbel 10. Wade hield deze break vol en won de wedstrijd op zijn zesde matchdart met een gemiddelde van slechts 85. Een gemiste kans voor Maik Kuivenhoven.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
James Wade: 83.74 / 34.6%
Maik Kuivenhoven: 88.6 / 28.6%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *