Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven

Kuivenhoven moeiteloos naar eerste WK-zege

Maik Kuivenhoven heeft zijn eerste wedstrijd op dit WK zonder al te veel moeite weten te winnen. De Naaldwijker speelde lang niet altijd geweldig maar was wel veel te sterk voor Ky Smith: 3-1.

Het debuut van Maik Kuivenhoven vorig jaar eindigde in een deceptie. Matthew Edgar was met 3-0 te sterk, en daarnaast leek dit hem ook zijn tour card te kosten. Een jaar later (de tour card behield hij alsnog doordat Kyle Anderson die van hem inleverde) zag het er een stuk beter uit voorafgaand aan het WK. Ook op het podium toonde hij dat meteen: met een 12-darter schoot hij uit de startblokken. Een 18-darter volgde: de Nederlander profiteerde van twee missers van Smith. Toch ging het daarna snel flink minder. Smith brak Kuivenhoven in 22-pijlen. Toch ging set één naar de meest ervaren van de twee, een 19-darter was genoeg.

Kuivenhoven doorstaat opleving Smith

Met een 16-darter verscheen de Nederlander prima uit de onderbreking. Smith kon scorend gewoon niet bij blijven, waardoor hij zichzelf ook geen kansen gaf. Een 19-darter volgde, waarna de set met een 14-darter werd binnengesleept. Bij Kuivenhoven liep het scorend juist prima, alleen de dubbels lieten hem soms in de steek. Dit gebeurde in de eerste leg van set drie: zes pijlen op buitenste ring werden er gemist, waarna Smith 116 uitgooide op dubbel 1 (!). Met een 14-darter brak Kuivenhoven meteen terug, maar nadat hij in zijn eigen leg weer twee pijlen op de dubbels miste was het weer aan Smith om te breken. De Australiër hield daarna zijn eigen leg, waardoor hij ook de set won.

Met een 15-darter liet Kuivenhoven echter zien nog wel scherp te zijn. Hij brak de Australiër meteen in de eerste leg, maar doordat Smith met een knappe 88-finish terug brak was hij weer terug bij af. De Naaldwijker volgde dit echter met ook een knappe finish: 91 werd uitgegooid, waardoor hij op matchpoint kwam. Met een 16-darter was dit daarna ook meteen raak. Voor het eerst wist de Nederlander zo een wedstrijd op het WK te winnen. James Wade wacht in ronde twee.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Maik Kuivenhoven: 88.88 / 29.4%
Ky Smith: 79.36 / 31.3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *