Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Zoek
Maik Kuivenhoven

Kuivenhoven overleeft twee matchdarts tegen Brooks

Maik Kuivenhoven is de eerste Nederlandse winnaar in de eerste ronde van de Austrian Darts Open. Hiervoor moest hij wel twee matchdarts overleven tegen Bradley Brooks. Lees hier meer.

De wedstrijd begonnen met drie legs die werden gewonnen door de speler die hem begon. In de vierde leg miste Bradley Brooks twee pijlen op tops om zijn eigen leg te houden, waarna Maik Kuivenhoven via dubbel 12 de eerste break plaatste voor een 3-1 voorsprong. Dit vervolgde de Nederlander met een 16-darter in zijn eigen leg om de break te verzilveren.

Brooks vocht zich vervolgens knap terug, met legs in 16,13 en 18 pijlen had de Engelsman de zaken hersteld; 4-4. Kuivenhoven hield met een 17-darter daarna zijn eigen leg om als eerste op matchpoint te komen. Brooks deed hetzelfde, wat betekende dat er een elfde leg aan te pas moest komen. Kuivenhoven begon de leg met een maximale score, maar Brooks produceerde zelf ook een 180’er. Beide heren kregen matchdarts, maar uiteindelijk was het de speler uit Naaldwijk die via dubbel 5 de wedstrijd met 6-5 naar zich toe trok.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Maik Kuivenhoven: 87,99 / 40%
Bradley Brooks: 88,41 / 26,3%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *