Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Nathan Aspinall

Kuivenhoven profiteert niet van matige Aspinall

Het debuut van Maik Kuivenhoven op het EK is niet geworden zoals hij had gehoopt. Hij kon zijn niveau van afgelopen weken niet herhalen en verloor in een vrij matige pot van Nathan Aspinall.

Het halen van het EK is een mooie beloning voor het jaar dat Maik Kuivenhoven kent. Op de UK Open 2019 maakte hij zijn TV-debuut, maar het EK is toch al een groter podium. Met Aspinall kreeg hij een tegenstander van formaat. ‘The Asp’ begon de wedstrijd met een 17-darter, Kuivenhoven leek nog wat bibbers te hebben. Aspinall kreeg een ideale kans om snel zijn voorsprong te verdubbelen, maar twee keer verpeste hij het voor zichzelf. Eerste gooide hij zich dood vanaf 90, de beurt erna miste hij de twintig om een pijl op de bull te krijgen. Kuivenhoven profiteerde.

Kuivenhoven grijpt kansen niet

Het niveau van de partij bleef ondermaats. Aspinall hield in 20 pijlen zijn eigen leg, waarna hij brak met een 18-darter. De beste leg van de westrijd volgde, met een knappe 88-finish gooide Kuivenhoven een 15-darter. Na de pauze wist Aspinall het nog een stuk beter te doen. Met een 11-darter pakte hij een break. Toch zakte het niveau daarna snel weer weg. Kuivenhoven miste drie pijlen op dubbel 19 voor de break terug, waardoor Aspinall in 21 pijlen toch zijn eigen leg kon houden. Met een 18-darter stelde Kuivenhoven de nederlaag nog even uit, maar Aspinall maakte het daarna in zijn eigen leg met een 15-darter vakkundig af voor een 6-3 zege. Hij treft morgen James Wade.

Nathan Aspinall: 86.68 / 24%
Maik Kuivenhoven: 82.21 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *