Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Kwalificatiecriteria European Tour 2020 flink op de schop

De PDC heeft vandaag de nieuwe kwalificatiecriteria voor de European Tour 2020 bekendgemaakt. Vooral Max Hopp en Gabriel Clemens zullen dit met een glimlach hebben toegezien.

De plekken die worden gegeven aan het organiseren land worden vanaf volgend jaar namelijk verdeeld in twee categorieën. Twee plekken blijven er voor niet-Tour Card houders, dit kwalificatietoernooi blijft op de donderdag voor het toernooi. De andere twee plekken gaan nu naar de twee hoogstgeplaatste spelers van dit land. De Euro Tour komt volgend jaar zeven keer langs in Duitsland, en zo lijken Max Hopp en Gabriel Clemens ook verzekerd van zeven deelnames. Om ze niet zomaar gratis geld voor de Order of Merit te geven, zullen de twee spelers die deze plekken in nemen wel hun eerste wedstrijd winnen om het mee te laten tellen. In Nederland zou het hier mogelijk om Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan gaan. In landen waar geen twee spelers op de ranking staan, zoals bijvoorbeeld Gibraltar en Hongarije, worden de overgebleven plekken toegevoegd aan de Home Nation Qualifier.

Ook de verdeling van de Tour Card houder plekken wordt veranderd. Dit jaar waren er nog twee kwalificatietoernooi, één voor de UK en één voor Europa, maar vanaf volgende jaar bestaat er nog maar één. In totaal wordt op dit toernooi dan 24 plekken verdeeld. De Associate Qualifier, voor spelers zonder Tour Card, blijft ook bestaan met twee plekken. Echter zullen hier nu ook spelers uit de UK en Ierland aan mee mogen doen. Vorig jaar waren dit alleen spelers uit Europa en de rest van de wereld. Aan de 16 geplaatste spelers, de Oost-Europese Qualifier en de PDCNB Qualifier wordt niks veranderd.

European Tour 2020
16 geplaatste spelers
24 Tour Card Holder Qualifiers
2 hoogst geplaatste Host Nation spelers
2 Host Nation Qualifiers
2 Associate Member Qualifiers
1 PDCNB Qualifier
1 Oost-Europese Qualifier

 

Image courtesy of FOTO: Tobias Wenzel (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *