Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Ricky Evans - UK Open 2024

Kwartfinales UK Open: Evans en Heta verslaan Cross en Littler

Luke Humphries, Ricky Evans, Damon Heta en Dimitri van den Bergh zijn doorgedrongen tot de halve finales van de UK Open in Minehead. Direct na afloop van de laatste kwartfinale werd ook de loting voor de halve finales voltrokken. Lees hier meer.

De wereldkampioen Luke Humphries bleef verder gaan waar hij de afgelopen wedstrijden al mee bezig was, tegenstanders vermorzelen. Na ruime overwinningen op Benjamin Drue Reus (10-3) en Mervyn King (10-4) kwam ook Masters-kampioen Stephen Bunting niet in de buurt. Het verschil werd direct in de tweede leg gemaakt. Bunting miste een aantal pijlen op de dubbel, Humphries strafte dat direct af met een 108-finish. Zo liep de Engelsman snel uit naar een 4-0 en uiteindelijk 8-2 voorsprong in de tweede pauze. De laatste twee legs na de pauze gingen ook naar Humphries, die zich zo met een 10-2 overwinning plaatste voor de halve finales.

In de tweede kwartfinale wist Ricky Evans zich voor het eerst in zijn carrière te plaatsen voor een halve finale op een major. De Engelsman wist optimaal te profiteren van de 28 missers op de dubbels van Rob Cross. Tot 5-5 ging de wedstrijd gelijk op, maar daarna was het Evans die mede door een belangrijke 109-finish een gaatje sloeg naar 8-5. Deze achterstand wist Cross niet meer goed te maken, na zes gemiste matchdarts werd dubbel 1 geraakt door Evans voor een 10-7 overwinning

Een bizarre kwartfinale volgde tussen Luke Littler en Damon Heta. Zo gooiden beide heren in de eerste vijf legs een gemiddelde van 125 (Heta) en 118 (Littler). Na tien legs was dat iets gedaald naar 116 (Heta) en 110 (Littler). Het was de Australiër die de tweede pauze in ging met een 6-4 voorsprong door Littler in de negende leg te breaken en zijn eigen leg met een 121-finish te houden. Deze voorsprong breidde Heta uit naar 8-4, maar zag de 17-jarige toch erg dichtbij komen. Bij een stand van 9-8 kreeg ‘The Nuke’ drie pijlen om een beslissende leg af te dwingen, maar leek toch de bezwijken. Heta bleef koel, raakte dubbel 16 en bereikte zo de halve finales van de UK Open.

In de laatste kwartfinale schoot Dimitri van den Bergh uit de startblokken door de eerste drie legs allemaal te winnen. Martin Lukeman wist zich vervolgens wel goed terug te knokken tot 5-4, maar kon niet zijn eigen leg behouden waardoor de Belg de tweede pauze in ging met een 6-4 voorsprong. Na de pauze kwam Lukeman er niet meer aan te pas. Van den Bergh won vier van de laatste vijf legs en zo zien we hem net als vorig jaar terug in de halve finales.

Uitslagen kwartfinales

Luke Humphries 10-2 Stephen Bunting
Ricky Evans 10-7 Rob Cross
Damon Heta 10-8 Luke Littler
Dimitri van den Bergh 10-5 Martin Lukeman

Loting halve finales

Dimitri van den Bergh vs Damon Heta
Luke Humphries vs Ricky Evans

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *