Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Ky Smith

Ky Smith wint Oceanic Masters en mag naar WK

De 19-jarige Ky Smith gaat dit jaar zijn debuut maken op het PDC WK. De Australiër won de DPA Oceanic Masters en treed zo in de voetsporen van zijn vader, Raymond Smith.

De Oceanic Masters is al een paar jaar één van de grootste toernooien ‘Down Under’. Na een jaar afwezigheid, uiteraard door corona, keert het dit jaar weer terug. Wel met minder deelnemers, omdat de spelers uit Nieuw Zeeland niet konden afreizen. Toch bleef er nog een sterk deelnemersveld over. In de kwartfinale bleven er zelfs nog zes van de acht geplaatste spelers over. Raymond Smith maakte hier de meeste indruk: hij noteerde bij de laatste acht een gemiddelde van 99.6 in zijn overwinning op Brendon McCausland. Een finaleplek leverde hem dat echter niet op, want een ronde later moest hij door veel gemiste dubbels zijn meerdere erkennen in de jonge Bailey Marsh (6-3). Raymond zijn zoon, Ky Smith, hield de eer van de familie hoog. De 19-jarige darter versloeg Rob Modra in de halve finale en bereikte de eindstrijd. Eerder versloeg hij ook de nummer één geplaatste speler, Tim Pusey.

Jeugd maakt indruk in finale

In een veld met veel ervaren namen ging de finale tussen jongens van 19 en 20. De toekomst van het Australische darten lijkt goudkleurig, de finale was van erg goed niveau. Smith begon met een 14-darter, waarna hij dankzij missers van Marsh ook op 2-0 kwam. Marsh reageerde met een 13-darter, maar door weer een 14-darter van Smith bleef het verschil twee legs. Legs in 18 en 12 pijlen volgden, waardoor de jongste van de twee op weg leek naar de zege en het felbegeerde WK-ticket. Met een 14-darter liet Marsh nog even zien wat hij kan, maar een 15-darter van Smith later zat de wedstrijd erop. Zijn vader zal trots hebben toegekeken en zal hopen dat hij morgen, tijdens de DPA Satellite Finals, ook een WK-plek kan bemachtigen.

Ky Smith: 94.26 / 46%
Bailey Marsh: 96.84 / 22%

Uitslagen

Kwartfinales
Ky Smith 6-5 Tim Pusey
Rob Modra 6-2 Robbie King
Raymond Smith 6-3 Brendon McCausland
Bailey Marsh 6-5 James Bailey

Halve Finales
Ky Smith 6-4 Rob Modra
Bailey Marsh 6-3 Raymond Smith

Finale
Ky Smith 6-2 Bailey Marsh

Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *