Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Kyle Anderson

Kyle Anderson blijft in Australië en levert tourkaart in

De PDC heeft zojuist laat weten dat Kyle Anderson zijn tourkaart heeft ingeleverd en dat we hem niet terug gaan zien op de tour. Maik Kuivenhoven behoudt hierdoor zijn tourkaart en hoeft dus niet naar Q-School!

“Na het spelen in het eerste DPA-toernooi van het jaar en met de aanhoudende pandemie, heb ik weer een lang gesprek met mijn management gehad met als resultaat dat ik mijn tourkaart met onmiddellijke ingang heb ingeleverd. Ik heb een geweldige zeven jaar gehad op de tour, maar ik wordt volgende maand opnieuw vader en is het dus niet meer dan eerlijk dat ik mijn tourkaart afgeef zodat andere spelers hun droom kunnen achtervolgen. Ik wil de PDC bedanken voor de geweldige kans die ik heb gekregen, en hopelijk zie ik iedereen weer in de World Series in Australië”, aldus ‘The Orginal’.

Anderson won in 2014 zijn tourkaart op Q-School en won in zijn zeven jaar op de tour o.a. een World Series toernooi in Auckland, door daarin Corey Cadby in de finale te verslaan. Op de vloer won hij in 2017 een Players Championship. De Australiër stond ook bekend om zijn vele 9-darters! Zo gooide hij op het WK van 2014 een perfecte leg, maar deed hetzelfde kunstje opnieuw op het EK van 2017 tegen Michael van Gerwen!

Doordat Anderson zijn tourkaart inlevert, behoudt de nummer 65 van de wereld alsnog zijn tourkaart. De gelukkige is Maik Kuivenhoven, die doordat niet naar Q-School hoeft en minimaal een extra jaar op de tour mag blijven.

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *