Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Laatste 4 deelnemers World Series of Darts Finals bekend

Afgelopen middag werd in Barnsley de World Series of Darts Finals Qualifier gespeeld. Jonny Clayton, Krzysztof Ratajski, Wayne Jones en Ricky Evans plaatsten zich als laatste spelers voor dit toernooi in Amsterdam. Lees hier meer.

Jonny Clayton
Jonny Clayton heeft zich afgelopen middag geplaatst voor de World Series of Darts Finals. Clayton begon het kwalificatietoernooi met een zware partij tegen Ryan Searle. Na een 4-2 voorsprong kwam Searle terug tot 5-5. Met een knappe 15-darter wist Clayton de partij alsnog over de streep te trekken. In de tweede ronde won ‘The Ferret’ met duidelijke cijfers van Matt Clark; 6-2. Bij de laatste 16 kwam Clayton de Nederlander Ron Meulenkamp tegen die zijn zinnen had gezet om een ticket te bemachtigen. Clayton begon erg goed en kwam op een 5-2 voorsprong. Met twee 12-darters en een 16-darter kwam ‘The Bomb’ op gelijke hoogte. Meulenkamp begon de laatste leg, stond na 12 darts op D18 maar kreeg geen kans. Dankzij een 84-finish in 12 darts plaatste de Welshmen zich voor de finaleronde. In de finaleronde was Ronny Huybrechts de tegenstander. Huybrechts begon goed, maar na een 3-2 voorsprong verloor de Belg 4 legs op een rij waardoor Clayton zich kwalificeerde voor het demonstratietoernooi in Amsterdam.

Krzysztof Ratajski
De Pool Krzysztof Ratajski kreeg dinsdagmiddag geen uitnodiging voor het toernooi, waardoor hij afgelopen middag het kwalificatietoernooi moest gooien. Ratajski begon fantastisch aan het toernooi. Met een gemiddelde van 107,8 en een 10-darter won de Pool met 6-1 van Michael Barnard. In de tweede ronde werd Mario Robbe met dezelfde uitslag verslagen. Bij de laatste 16 was James Richardson de tegenstander. Richardson kwam 3-2 voor, maar doordat Ratajski 4 legs op een rij won plaatste hij zich voor de finaleronde. In de finaleronde was Glen Durrant de tegenstander. Durrant kwam scorend veel te kort tegen de Pool en miste zijn kansen op de dubbel. ‘The Polish Eagle’ won 6 legs op een rij in 13,17,18,18,13 en 14 darts.

Wayne Jones
De ervaren Wayne Jones wist vandaag te verrassen door zich te kwalificeren voor de World Series of Darts Finals. Jones begon de dag met een ruime 6-2 overwinning op Josh Payne. In de tweede ronde werd de Let Madars Razma met 6-3 verslagen. In de derde ronde versloeg ‘Wanderer’ met 6-2 Adrian Lewis, inclusief een gemiddelde van 97. Bij de laatste 16 was Jones met een gemiddelde van 101 met 6-4 te sterk voor Robert Thornton. In de finaleronde gooide de Engelsman zijn slechtste partij in het kwalificatietoernooi. Toch nam Jones een 3-1 voorsprong tegen Alan Norris, die goed bezig is de laatste tijd. Met twee 12-darters op een rij kwam Norris terug tot 3-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee en verzekerde Jones zich voor een plaatsje in het AFAS Live.

Ricky Evans
‘Rapid’ Ricky Evans begon zijn kwalificatietoernooi met een moeizame 6-4 overwinning op Harry Ward. In de tweede ronde werd Kim Huybrechts met 6-1 verslagen dankzij een gemiddelde van 98.7. Bij de laatste 16 wist Evans verrassend Jose de Sousa te verslaan, het werd 6-2 voor de Engelsman. In de finaleronde was Rowby-John Rodriguez de tegenstander. Rodriguez nam een 3-1 voorsprong, maar gaf die helemaal uit handen. Evans kwam 5-4 voor, miste matchdarts voor een 6-4 overwinning. Rodriguez maakte er 5-5 van en miste een matchdart. Met een 18-darter verzekerde Evans zich ook voor de World Series of Darts Finals.

Nederlanders
Ron Meulenkamp en Niels Zonneveld waren de beste Nederlanders. Ze verloren allebei bij de laatste 16 in een beslissende leg tegen Jonny Clayton en Rowby-John Rodriguez. De laatste 32 was het eindstation voor Yordi Meeuwisse, Mario Robbe en Christian Kist. Benito van de Pas, Jan Dekker, Maik Kuivenhoven, Vincent van der Meer, Geert Nentjes en Jelle Klaasen konden het toernooi verlaten in de tweede ronde. Dirk van Duijvenbode kwam niet voorbij de eerste ronde.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)