Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Ronny Huybrechts

Laatste deelnemers German Darts Championship bekend

Donderdagavond werden de laatste twee kwalificatietoernooien voor de German Darts Championship gespeeld. Er waren twee tickets verkrijgbaar voor de Non-Tourkaart Qualifier en vier bij de Host Nation Qualifier. Lees hier meer.

Associate Member Qualifier

Slechts 23 spelers deden mee aan de qualifier voor non-tourkaarthouders. Van de 23 deelnemers hadden 14 spelers een Nederlandse nationaliteit. Toch wist er geen enkele Nederlander zich toe te voegen aan het hoofdtoernooi. Wesley Plaisier bereikte de finaleronde, maar verloor daarin met 6-0 van Cody Harris. Ronny Huybrechts wist zich voor de tweede keer dit jaar te plaatsen voor de Euro Tour, in de finaleronde versloeg de Belg Ryan Harrington met 6-4.

Kwartfinales:
Ryan Harrington 6-3 Diogo Portela
Ronny Huybrechts 6-0 Arjan Konterman
Cody Harris 6-4 Veniamin Symeonidis
Wesley Plaisier 5-1 Alan Norris

Finaleronde:
Ronny Huybrechts 6-4 Ryan Harrington
Cody Harris 6-0 Wesley Plaisier

Host Nation Qualifier

Doordat Niels Zonneveld en Simon Stevenson zich hadden afgemeld voor de Euro Tour, kregen de Duitsers vier tickets om te verdelen. In totaal streden 61 spelers voor kwalificatie voor de German Darts Championship.

Lukas Wenig heeft zich donderdagavond gekwalificeerd voor zijn tweede Euro Tour in zijn carrière. Hij was o.a. te sterk voor Rene Eidams en Ricardo Pietreczko. Franz Roetzsch zal vrijdag zijn debuut op de Euro Tour gaan maken. In de finaleronde versloeg hij Thomas Köhnlein met 6-3. Nico Kurz was de grote favoriet om zich te kwalificeren en deed dat op indrukwekkende wijze. Hij won 4 van de 5 wedstrijden met gemiddeldes van boven de 90. In de finaleronde werd Robert Marijanovic het slachtoffer, het werd 6-2. De laatste qualifier was de ervaren Dragutin Horvat, die ook erg sterk speelde in Hildesheim. In de finaleronde werd Kevin Münch aan de kant gezet met een uitslag van 6-3.

Finaleronde:
Lukas Wenig 6-3 Ricardo Pietreczko
Franz Roetzsch 6-3 Thomas Köhnlein
Nico Kurz 6-2 Robert Marijanovic
Dragutin Horvat 6-2 Kevin Münch

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschaefer (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *