Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Darius Labanauskas

Labanauskas en Larsson grijpen WK-tickets op PDCNB Tour

Darius Labanauskas en Daniel Larsson keren terug naar ‘Ally Pally’. In het afsluitende weekend van de PDCNB Pro Tour won Labanauskas drie titels, terwijl Larsson zijn concurrentie ook voor bleef.

De PDCNB Tour komt dit jaar al vroeg ten einde: nog maar twee weken geleden werden toernooi vijf en zes gehouden in Denemarken, dit weekend stonden de laatste vier toernooien van het jaar op het programma. In het thuisland van Madars Razma zouden de twee WK-plekken worden verdeeld: Razma zelf zou hier ook nog invloed op kunnen hebben, al sloeg hij het eerste toernooi van het weekend over. Darius Labanauskas en Daniel Larsson begonnen op de vrijdag als de top twee van de ranglijst. Larsson ging echter verrassend snel onderuit tegen Veijo Viinikka, die later zelfs de finale wist te halen. Vladimir Andersen, de nummer drie van de ranglijst, kon echter niet veel profiteren na een nederlaag in de kwartfinale. Labanauskas deed wel wat van hem verwacht kon worden: ‘Lucky D’ behaalde zonder geweldig te spelen de finale, waarin hij zijn beste partij van de dag noteerde en een voorschot op een WK-plek nam.

PDCNB Pro Tour 7
Halve Finales
Darius Labanauskas 6-5 Jyri Ussa
Veijo Viinikka 6-4 Paavo Myller

Finale
Darius Labanauskas 6-2 Veijo Viinikka

Dit WK-ticket kon de man uit Litouwen een toernooi later gaan boeken. De kwartfinalist van het WK 2020 kwam ook op de zaterdag niet geweldig voor de dag, maar doordat zijn tegenstanders dat ook niet deden werd weer de finale gehaald. Madars Razma werd in de halve finale met 6-4 verslagen, waardoor er een duel met concurrent Larsson volgde in de finale. De Zweed deed zo ook uitstekende zaken richting het WK, maar moest toch toezien hoe Labanauskas zijn tweede titel van het weekend won en zich zo dus verzekerde van een plek in ‘Ally Pally’.

PDCNB Pro Tour 8
Halve Finales
Darius Labanauskas 6-4 Madars Razma
Daniel Larsson 6-1 Andreas Harrysson

Finale
Darius Labanauskas 6-4 Daniel Larsson

Twee titels, zei u? Maak daar maar drie van. Labanauskas zijn honger was nog lang niet gestild, ook het derde toernooi van het weekend was een prooi voor hem. Toch was dat niet het verhaal van de dag: Daniel Larsson leek wederom op weg naar een goed resultaat, maar doordat de Zweed zich uit het niets niet meer lekker voelde, trok hij zich terug voor zijn kwartfinale-partij. Vladimir Andersen profiteerde optimaal met een finaleplek, waardoor het ineens toch weer spannend werd, met nog één toernooi te gaan.

PDCNB Pro Tour 9
Halve Finales
Darius Labanauskas 6-1 Dennis Nilsson
Vladimir Andersen 6-3 Jani Keskinarkaus

Finale
Darius Labanauskas 6-1 Vladimir Andersen

Voorafgaand aan het laatste toernooi waren er zo nog drie mogelijkheden. Daniel Larsson lag op pole-position, maar Vladimir Andersen en Madars Razma zouden hem nog voorbij kunnen met een titel. In het geval van Razma zou het WK-ticket dan niet naar de PDCNB gaan, maar naar de nummer 33 van de Pro Tour. Voor de lokale spelers dus het doemscenario: de meeste spelers waren erop gebrand Razma uit te schakelen. Laimis Zubavicius werd uiteindelijk de held. De Litouwer maakte bij vlagen indruk dit weekend en liet zien de nieuwe nummer twee van zijn land te zijn. Hij versloeg Razma met 6-4, maar vooral zijn finishes maakten indruk. Hij gooide maar liefst 5(!) finishes van 100 of meer: 101, 100, 102, 141 en 102. Voor Larsson kon de vlag uit in de kwartfinale: Andersen verloor met maar liefst 6-0 van Johan Engström, waardoor de Zweed voor de vierde keer naar het PDC WK mag. Een titel zat er niet in: het was Marko Kantele die met 6-4 zijn eerste titel van het jaar won, waardoor de tien titels dit jaar werden gewonnen door zeven verschillende spelers.

PDCNB Pro Tour 10
Halve Finales
Marko Kantele 6-0 Dennis Nilsson
Daniel Larsson 6-2 Johan Engström

Finale
Marko Kantele 6-4 Daniel Larsson

Order of Merit

Met drie titels wist Darius Labanauskas ruim de PDCNB Pro Tour 2022 te winnen. Daniel Larsson grijpt de tweede plek, op flink afstand van Vladimir Andersen en Madars Razma.

  1. Darius Labanauskas 6825
  2. Daniel Larsson 4425
  3. Vladimir Andersen 3575
  4. Madars Razma 3125
  5. Marko Kantele 2650
  6. Dennis Nilsson 2500
  7. Andreas Harrysson 2200
  8. Benjamin Drue Reus 1675
Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *