Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Labanauskas maakt Baltisch feestje compleet tijdens PDCNB 2

Darius Labanauskas zet zijn goede vorm door. Zijn goede WK, gevolgd door het winnen van een Tour Card, wordt nu opgevolgd met het winnen van het tweede toernooi van de PDCNB Pro Tour 2019. De Baltische staten heersen vooralsnog. Lees hier meer.

Route naar de halve finales
Ten opzichte van dag 1 waren er meteen vier nieuwe halve finalisten. Het waren de PDC Tour Card houders Darius Labanauskas en Marko Kantele en twee Zweden, Daniel Larsson en Andreas Harrysson. Labanauskas haalde tijdens toernooi één de kwartfinale, dit keer was hij al een ronde verder door Cor Dekker (6-1), Ricky Nauman (6-5) en Oskar Lukasiak (6-3) te verslaan. Kantele versloeg in zijn eerste wedstrijd ook een Noor, Robert Wagner (6-2). Vervolgens was hij ook te sterk voor Rihards Tomasickis (6-0) en Mika Wennersten (6-2).

WK-deelnemer Daniel Larsson, vorig jaar dus in de top twee geëindigd, moest als eerste aantreden tegen Veijo Viinikka (6-5). Daarna had hij ook tegen Per Laursen en Kim Viljanen een beslissende leg nodig, maar ook deze wedstrijden won hij met 6-5. Harrysson moest zelfs vier wedstrijden winnen om deze ronde te bereiken. Hij was achtereenvolgend te sterk voor Martin Koverhult (6-3), Søren Hedegaard (6-1), Steen Lysen (6-3) en Ulf Ceder (6-2).

Halve finales
De eerste halve finale van de dag ging tussen de twee topspelers van 2018. Darius Labanauskas en Daniel Larsson haalden beide het WK, de man uit Litouwen won daar zelfs twee wedstrijden. Labanauskas mocht ook aan de wedstrijd beginnen en deed dat uitstekend. Een 14-darter met een finish van 92 leverde hem meteen de voorsprong op. Larsson pakte de slordige tweede leg in 21 pijlen, waarna de Zweed zelfs de break pakte. Labanauskas pakte zijn leg echter meteen terug met een 139-finish. Daarna ging het snel. Een 15 en 14 darter leverde ‘Lucky D’ een 4-2 voorsprong op, waarna hij ook nog eens zijn eigen leg in 18 pijlen hield. Larsson pakte daarna nog 1 leg, maar uiteindelijk werd de uiteindelijke stand 6-3.

Labanauskas: 88.7/38%
Larsson: 77.4/27%

Marko Kantele mocht het in halve finale nummer twee op gaan nemen tegen Andreas Harrysson. De Fin liep vorig jaar nipt het WK mis en is er op gebrand dit jaar wel naar Ally Pally te mogen. Hij won de bull in deze wedstrijd en won ook leg 1, al ging dat niet zo simpel. Hij had 24 pijlen nodig, maar dit was wonderbaarlijk toch genoeg. Een 120-finish leverde hem een leg later meteen te break op, die hij daarna met een 12-darter meteen verzilverde. Harrysson hield daarna wel zijn eigen leg, maar daarna was het woord weer aan Kantele. Hij won de volgende drie legs in 16, 18 en 17 pijlen, gooide nog een 104-finish en behaalde zo de finale.

Kantele: 89.5/46%
Harrysson: 72.9/20%

Finale
Vorig jaar, tijdens PDCNB 8, stond dezelfde finale als vandaag op het programma. Die keer was het Marko Kantele die met 6-5 won van Darius Labanauskas. Beide mannen kennen elkaar goed, en Labanauskas was zeker gebrand om dit recht te zetten. De Litouwer mocht beginnen en deed dit meteen met een 14-darter. Kantele reageerde met een 18-darter. De Fin wist een leg later met een 14-darter zelfs de leg van Labanauskas af te snoepen, waarna hij op een 3-1 voorsprong kwam in zijn eigen leg. Labanauskas produceerde een 13-darter, om vervolgens in 20 pijlen weer terug te breken. Kantele miste hier 7(!) pijlen op dubbels. Zijn eigen leg hield de Litouwer vervolgens ook in 20 pijlen, om vervolgens te zien dat Kantele met een 13-darter weer langszij kwam. Nog een 13-darter leverde de Fin zelfs een break op, met nog maar 1 leg verwijderd van de overwinning. Het was echter Labanauskas die een 14-darter op dit belangrijke moment wist te gooien, waardoor er, net als tijdens de finale van vorig jaar, een beslissende leg nodig was. Nu was het wel Labanauskas die aan het langste eind trok, doordat hij in 17 pijlen de leg won. Kantele stond nog op 185, waardoor hij geen druk kon zetten. Labanauskas gaat zo, net als de winnaar van gisteren Madars Razma, goed op weg naar Engeland voor het eerste Players Championship weekend.

Labanauskas: 90.2/33%
Kantele: 87.0/38%

PDC Nordic en Baltic Order of Merit
Door zijn overwinning pakt Darius Labanauskas ook meteen de leiding in het klassement. Zijn Baltische vriend en mede Tour Card houder Madars Razma zakt een plaatsje, terwijl de Fin Marko Kantele stijgt naar de derde plaats.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *