Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Labanauskas sluit PDCNB-seizoen af met vierde titel

Darius Labanauskas heeft het seizoen in stijl afgesloten. Hij won zijn vierde titel dit seizoen, en kwam zo qua overwinningen op gelijke hoogte met Madars Razma, die wel de ranking won.

Route naar finale
Darius Labanauskas haalde tijdens het laatste toernooi van het jaar alweer zijn zesde finale, een score van 50%. De man uit Litouwen nam het hierin op tegen Per Laursen. De ervaren Deen haalde zijn eerste finale van het jaar. Met een 6-4 overwinning op thuisspeler Nauris Gleglu begon hij het toernooi, waarna met Allan Rask (6-3) en Niels Heinsøe (6-2) twee landgenoten werden verslagen. In de halve finale trof hij Madars Razma. De winnaar van gisteren haalde hier niet zijn niveau, en hierdoor won Laursen met 6-3. Labanauskas hoefde maar drie wedstrijden te winnen. Hij versloeg Gunars Ozolin met 6-0, waarna ook Ivan Springborg (6-3) en Marko Kantele aan de kant werden gezet. Tegen Kantele noteerde hij een gemiddelde van 103.

Finale
De finale begon gelijk met twee breaks. Labanauskas won de leg van Laursen in 15 pijlen, Laursen deed in 16 pijlen hetzelfde. De finale werd daarna snel eentonig. Labanauskas won vier legs op rij, waarna hij vanaf 90 de bulls miste om de wedstrijd te winnen. Laursen deed zo nog iets terug, maar met een 18-darter maakte Labanauskas de wedstrijd af. Hij boekte zo zijn vierde overwinning dit seizoen.

Darius Labanauskas: 87.8 / 35%
Per Laursen: 87.4 / 20%

Order of Merit
Darius Labanauskas komt ondanks zijn overwinning net te kort om de PDCNB Ranking 2019 te winnen. Madars Razma kroont zich tot beste speler van de noordelijke regio.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Labanauskas sluit PDCNB-seizoen af met vierde titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *