Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Labanauskas wint dag 4 van Q-School, Van der Meer en Meeuwisse pakken ook tourkaart

Afgelopen middag werd het laatste toernooi van de European Q-School gespeeld in Hildesheim. Uiteindelijk pakte Darius Labanauskas de tourkaart, maar er werden meer tourcards uitgedeeld op basis van de Order of Merit na 4 dagen. Lees hier meer. 

Finalisten
De finale van dag 4 van de European Q-School ging tussen Vincent van der Meer en Darius Labanauskas. Van der Meer is voor velen een onbekende speler, maar bereikte al wel eens het Euro Tour podium waar hij Steve West versloeg. Op Q-School ging het hem ook goed af. Hij bereikte de laatste finale van de European Q-School ten koste van Francesco Raschini (5-1), Roxy-James Rodriguez (5-0), Wesley Bour (5-3), John Michael (5-3), Toon Greebe (5-3) en Yordi Meeuwisse (5-3). Labanauskas kon op de laatste dag van Q-School alleen nog een tourkaart pakken door het toernooi te winnen. Hij speelde het hele toernooi erg constant en behaalde de finale met overwinningen op Hendrik Eggermann (5-2), Pavel Jirkal (5-2), Sebastian Pohl (5-1), Jose de Sousa (5-2), Kenny Neyens (5-3), Thibault Tricole (5-0) en Madars Razma (5-2). Tot aan de finale noteerde de Litouwer een toernooigemiddelde van 90,90!

Finale
De finale ging dus tussen de Nederlander Vincent van der Meer en de Litouwer Darius Labanauskas. De Nederlander won de bull en mocht de finale beginnen. Het begin van de finale is nog erg stroef van beide heren, uiteindelijk wist Labanauskas met een 19-darter meteen in de eerste leg te breaken. Met een 14-darter verzilverde Labanauskas de break en kwam 2-0 voor. Van der Meer hield vervolgens zijn eigen leg en kwam terug tot 2-1. Labanauskas gooide een matige eigen leg, waardoor Van der Meer via D8 terug brak naar 2-2. Met een 56-finish kwam de Nederlander voor het eerst op voorsprong in de finale; 3-2. Met een 16-darter kwam ‘Lucky D’ op gelijke hoogte; 3-3. Van der Meer miste 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, Labanauskas profiteerde en brak naar 4-3. Met een 80-finish hield Labanauskas zijn eigen leg en won daarmee de finale en een tourkaart!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Darius Labanauskas: 83,2 / 38%
Vincent van der Meer: 80,1 / 23%

Nederlanders
Wederom was het een goede dag voor de Nederlanders. Vincent van der Meer werd runner-up. Yordi Meeuwisse bereikte de halve finales en stelde daarmee zijn tourkaart zo goed als veilig. Ook Toon Greebe had een goede dag, hij bereikte de kwartfinales. Mareno Michels versloeg Karel Sedlacek in de tweede ronde en verloor uiteindelijk bij de laatste 16 van Madars Razma. In totaal gaan we zeker 4 nieuwe Nederlanders op het PDC circuit zien, misschien komt Maik Kuivenhoven er ook bij als het deelnemersveld van de UK Q-School niet al te hoog wordt.

Uitblinkende spelers
Naast de finalisten deden de halve finalisten van dag 4, Yordi Meeuwisse en Madars Razma ook goede zaken. Daarnaast werden er ook een aantal 100+ gemiddeldes gegooid. José de Sousa wist er zelfs twee te produceren. In zijn eerste partij noteerde de Portugees een gemiddelde van 100,7 en in de tweede ronde eindigde De Sousa op 101,0. Bij de laatste 32 werd hij met 5-2 verslagen door Darius Labanauskas met 5-2, ondanks een gemiddelde van 93,1. Michael Rasztovits gooide bij de laatste 64 een gemiddelde van 101,5 en versloeg daarmee Sebastian Steyer met 5-0.

Uitslagen
Laatste 16:
Toon Greebe 5-2 Rene Eidams
Vincent van der Meer 5-3 John Michael
Jyhan Artut 5-3 Lukasz Waclawski
Yordi Meeuwisse 5-0 Marko Kantele
Darius Labanauskas 5-3 Kenny Neyens
Thibault Tricole 5-2 Pauli Finnila
Kevin Münch 5-2 Pascal Wirotius
Madars Razma 5-3 Mareno Michels

Kwartfinales:
Vincent van der Meer 5-3 Toon Greebe
Yordi Meeuwisse vs Jyhan Artut
Darius Labanauskas 5-0 Thibault Tricole
Madars Razma 5-2 Kevin Münch

Halve finales:
Vincent van der Meer 5-3 Yordi Meeuwisse
Darius Labanauskas 5-2 Madars Razma

Finale:
Darius Labanauskas 5-3 Vincent van der Meer

European Q-School Order of Merit
Na 4 dagen Q-School is de Q-School Order of Merit ten einde gekomen. De top 5 van de ranking zal zeker zijn van een tourkaart. De overige spelers moeten wachten op de hoeveelheid deelnemers bij de UK Q-School. Bekijk hieronder hoe het precies zit:
441-565 deelnemers aan de UK Q-School: 6 tourcards via de ranking
349-440 deelnemers aan de UK Q-School: 7 tourcards via de ranking
270-348 deelnemers aan de UK Q-School: 8 tourcards via de ranking

De top 5 van de Q-School Order of Merit zijn dus zeker van een tourkaart, de volgende spelers zien we terug op het PDC circuit de aankomende twee seizoenen: Madars Razma, Marko Kantele, Yordi Meeuwisse, Vincent van der Meer en John Michael.

Jose de Sousa, Maik Kuivenhoven en Michael Rasztovits zullen af moeten wachten tot 15 januari, als de deelnemerslijst van de UK Q-School wordt bekend gemaakt.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.