Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Dartbord

LaCo Kampioenen zijn bekend; RDB & DVO!

Vandaag stond in Sporthal Corlaer in Nijkerk de LaCo finale op het programma. De overgebleven vier dames- en herenteams gingen volle bak om de landelijke titels binnen te slepen. Bij de dames stonden DSWN en RDB tegenover elkaar en was er een ontmoeting tussen DONHN en VDO. Bij de heren kruiste DBBR de degens met DBMN en speelde DVO tegen DORA. 

Halve finales
Bij de dames werden het twee ware thrillers. DSWN – RDB was een herhaling van de finale van vorig seizoen. Regerend kampioen DSWN nam een 4-3 voorsprong, maar via de teamgame kwamRDB op 5-5. In de solopartij versloeg Sharona Veld (RDB), Jeanine Hart en was de revanche van RDB dus een feit. Ook de andere halve finale, die tussen de DONHN en de VDO was zenuwslopend. DONHN kwam 4-3 voor, maar zag VDO langszij komen: 4-5. VDO kreeg de klus niet geklaard in de teamgame ondanks meerdere kansen en Jaleesa Zegel zorgde via tops in één pijl voor de 5-5. In de beslissende solopartij was Kelly Kuipers (VDO) te sterk voor Diana van de Kasteele.

Bij de heren waren de wedstrijden iets minder spannend, maar de halve finales waren het aanzien meer dan waard. DBBR kwam vroeg op voorsprong tegen DBMN en hield dit de hele wedstrijd vast. 9-5 was de einduitslag in het voordeel van DBBR. Hetzelfde beeld zagen we in de andere halve finale, waar DVO steeds voor stond tegen de DORA. Ook DVO wist met 9-5 te winnen.

Finales
In de finale van de dames nam de RDB een 4-1 voorsprong na de singles, maar VDO liet zich niet zomaar uit het veld slaan en kwam terug tot 4-3. De laatste twee koppels waren echter weer voor de RDB en daarmee was de titel binnen en kon het feest beginnen!
De strijd bij de heren was intens te noemen! De DBBR nam een 4-2 voorsprong, maar daarna nam de DVO de touwtjes in handen. Ze wonnen de laatste drie singles en alle koppels en kroonde zich daarmee LaCo heren kampioen 2019!

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *