Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Bradley van der Velden - Interview

Lakeside-debutant dart nog maar twee jaar: ‘Ik werd derde bij de Open Rotterdam’

Bradley van der Velden kwalificeerde zich afgelopen weekend voor de halve finales van het WDF WK voor de jongens op Lakeside. Na afloop sprak Darts Actueel met de jonge Nederlander.

Bradley van der Velden bewijst dat hij op dit moment de beste Nederlandse jeugdspeler is. Dit liet hij op de eerste NDB Ranking van het seizoen al zien door de Open Rotterdam op zijn naam te schrijven. Ook bereikte hij de finale van de Open Barneveld, die nipt werd verlopen. Afgelopen weekend maakte hij wederom indruk, met de halve finales op de WDF World Open en WDF World Masters. Zondagmiddag kwam er een hoogtepunt in de nog korte carrière van Van der Velden; hij kwalificeerde zich voor Lakeside.

Van der Velden versloeg op weg naar de halve finales van het WDF WK kwalificatietoernooi voor de jongens Jack Spencer (4-0), Marcel Schöls (4-2), Travis Baur (4-0) en Johnny Stewart (5-1). Na afloop sprak Darts Actueel-verslaggever Pim Huberts met de 14-jarige Nederlander over hoe hij begonnen is met darten: “Ik ben twee jaar geleden begonnen met darten. Het begon allemaal bij de Open Rotterdam, toen werd ik derde bij de aspiranten. Daar begon het en natuurlijk door mijn ouders.”

Naast Van der Velden hebben Luke Littler, Adam Dee en Mats Theobald zich ook geplaatst voor de halve finales, die volgend jaar rond april worden afgewerkt. Van der Velden kijkt er naar uit: “Ik ga zoveel mogelijk mensen mee nemen naar Engeland en hopen dat ik daar ook mijn best kan gaan doen.”

Bekijk hieronder het complete interview:

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Lakeside-debutant dart nog maar twee jaar: ‘Ik werd derde bij de Open Rotterdam’