Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dartbord

Landelijke bekertitel blijft in Friesland: Skûtsje 1 wint in Zutphen

Afgelopen zondag verschenen de regionale bekerkampioenen aan de oche in de Hanzehal in Zutphen om te strijden voor de Nederlandse titel. Het werd een mooie, sportieve en vooral spannende dag met prachtige teamwedstrijden. Skûtsje 1 (FDB) ging er vandoor met de Nederlandse titel.

De kwartfinale tussen ‘t Geheime Wapen (DBA) vs Skûtsje 1 (FDB) ging tot het gaatje. Een alles beslissende teamgame moest de beslissing brengen. Het waren uiteindelijk de mannen uit Friesland die in deze gelijk opgaande leg de zenuwen het beste onder controle hadden en de wedstrijd uit het vuur sleepten.

In de halve finale namen zij het op tegen Dartshop Leiden (DBBR) die op hun beurt De Paus Softtippers (DONHN) uit de halve finales wisten te houden. Aan de andere kant van de finalesheet strijdden De Tol (RDB) en De Afzeikers (RDO) om een plaats in de finale. Zij waren in de kwartfinale te sterk voor respectievelijk Dutch Titans (DVO) en Groet’n uut Borger 2 (DOT).

Waar de vier kwartfinales gelijk opgingen namen zowel De Afzeikers (RDO) als Skûtsje 1 (FDB) in de halve finales direct een 3-0 voorsprong. De Friezen wisten de wedstrijd zelfs met 4-0 naar zich toe te trekken. De Tol (RDB) wist zich wel nog terug te vechten in de wedstrijd tegen de Rotterdammers, echter konden ze niet meer voorkomen dat overwinning naar de De Afzeikers (RDO) ging.

Zowel De Afzeikers (RDO) als Skûtsje 1 (FDB) hadden de Nederlandse beker nog nooit gewonnen en roken hun kans. Sportiviteit stond echter ook in deze belangrijke wedstrijd bovenaan voor beide teams. De finale was dan ook een sportieve wedstrijd van hoog niveau. Het was het Friese team Skûtsje 1 (FDB) die met maar liefst 4-0 het landelijk bekerkampioenschap wist te winnen!

Kwartfinales
De Tol (RDB) 4-2 Dutch Titans (DVO)
De Afzeikers (RDO) 4-1 Groet’n uut Borger 2 (DOT)
Dartshop Leiden (DBBR) 4-2 De Paus Softtippers (DONHN)
‘t Geheime Wapen (DBA) 3-4 Skûtsje 1 (FDB)

Halve finale
De Tol (RDB) 1-4 De Afzeikers (RDO)
Dartshop Leiden (DBBR) 0-4 Skûtsje 1 (FDB)

Finale
De Afzeikers (RDO) 0-4 Skûtsje 1 (FDB)

Klik hier voor alle poule uitslagen van het bekerkampioenschap en klik hier voor het finalesheet.

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Landelijke bekertitel blijft in Friesland: Skûtsje 1 wint in Zutphen