Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Landman moet na heerlijke partij hoofd buigen voor McKinstry

Op de laatste dag van ronde 1 op Lakeside kwam ook de laatste Nederlander in actie. De als tiende geplaatste Chris Landman mocht het tijdens zijn tweede BDO WK opnemen tegen de Noord-Ier Kyle McKinstry, die ook aan zijn tweede WK begon. McKinstry wist aan het langste eind te trekken in de beslissende set, 3-2.

Landman mocht beginnen en deed dat ook meteen goed. Hij miste dubbel 16 voor een 106-finish maar een beurt later won hij met 1 pijl alsnog de leg. McKinstry zette daar meteen een goede leg tegenover. Mede door een 180 won hij leg 2 in 14 pijlen. Landman reageerde met nu wel een finish van boven de 100, namelijk 104. Een 16-darter later leverde hem ook meteen zijn eigen set op. In set 2 kreeg hij ook meteen de kans op een break, maar een 142-finish werd net gemist op dubbel 11. McKinstry gooide wel raak en won zo de leg in 17 pijlen. De Noord Ier brak daarna meteen de Nederlander met hetzelfde aantal pijlen. De set leek snel naar McKinstry te gaan, maar doordat hij twee pijlen op een dubbel miste gaf hij Landman weer een kans. ‘The Countryman’ greep deze kans met beide handen aan en gooide een fantastische 121-finish. Hij wist zijn eigen leg in 15 pijlen te houden en zo kwam er een beslissende leg. Landman kreeg vanaf 86 één pijl op de bull om de set te winnen, maar hij miste. McKinstry sloeg toe op tops en bracht de stand weer op 1-1.

Landman kwam in set 3 weer op voorsprong door het gooien van een 15-darter. De leg erna was echter minder, waardoor McKinstry 19 pijlen mocht gebruiken om op gelijke hoogte te komen. Leg drie was een stuk beter, maar het was weer de Noord-Ier die hem won, dit keer met 14 pijlen. McKinstry verzekerde de break meteen op dubbel 16, nadat hij deze een beurt eerder net miste van 132 (Twee keer bullseye, dubbel 16 gemist). Zo kwam ‘The Village Man’ op een 2-1 voorsprong in sets. Landman moest nu dus een break gaan vinden en dat gebeurde meteen in de eerste leg van set 4. McKinstry miste 2 pijlen, waarna Landman 68 uitgooide. Hij verzilverde de break meteen in 22 pijlen, nadat beide mannen meerdere pijlen op de dubbels misten. McKinstry deed nog iets terug, maar een 14-darter bracht de stand weer in evenwicht.

Landman had het voordeel in beslissende leg dat hij mocht beginnen. McKinstry leek echter meteen te breken, maar hij miste net de dubbel 6 vanaf 132. Landman pakte snel het voordeel met dubbel 9. Leg 2 begon de Nederlander met een 180 en 140, maar met een heerlijke 133-finish pakte McKinstry toch de leg. Deze tik leek Landman toch te veel. McKinstry pakte meteen de break en ging naar matchpoint. Hij gaf Landman nog de kans, maar die miste op dit belangrijke moment twee dubbels. De Noord-Ier had in totaal 5 matchdarts nodig, maar uiteindelijk was dubbel 18 toch raak.

Landman: 91.16/26.19%
McKinstry: 89.01/33.33%

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.