Chris Landman

Landman naar kwartfinales, Merkx verliest van sterke Nilsson

Chris Landman heeft de kwartfinales behaald van het WDF WK. In een vijfsetter versloeg hij Thomas Junghans met 3-2. Alexander Merkx lukte het niet en is uitgeschakeld. Lees hier meer.

Merkx uitgeschakeld na sterk optreden Nilsson

Alexander Merkx is er niet in geslaagd om bij zijn debuut de kwartfinales te bereiken van het WDF WK, de Zweed Dennis Nilsson speelde een goede wedstrijd en won uiteindelijk met 3-1 in sets. Merkx begon goed aan de partij, door in de derde leg van de eerste set een break te plaatsen. Echter ging de set toch nog naar de Zweed. Na drie gemiste setdarts, brak Nilsson terug en hield vervolgens zijn eigen leg met een 78-finish voor een 1-0 voorsprong. De tweede set ging naar de Nederlander, met o.a. een 16- en 13-darter won Merkx de tweede set met 3-1.

Na een korte pauze begonnen de heren aan de derde set, waarin alle legs met de darts mee gingen. Net als in de eerste set mocht Nilsson de vijfde leg beginnen. Met een hele knappe 84-finish in 14 pijlen kwam Nilsson op een 2-1 voorsprong in sets. Dit goede gevoel nam ‘Strong Man’ mee naar set 4. Met nog een 14-darter brak hij Merkx gelijk en verzilverde de break door zijn eigen leg in 18 pijlen te houden. Merkx deed nog wel iets terug met een 118-finish in zijn eigen leg, maar een leg later maakte Nilsson het zorgvuldig af. Dankzij een 13-darter verzekerde Nilsson (3-1 – 3-2,1-3,3-2,3-1) zich van een plaats bij de kwartfinales, waarin hij het opneemt tegen Wesley Plaisier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dennis Nilsson: 90,37 / 34%
Alexander Merkx: 87,45 / 31%

Landman langs Junghans in vijf sets

Chris Landman is het wel gelukt om de kwartfinales te bereiken van Lakeside. De darter uit Wapenveld had alle moeite met Thomas Junghans, maar won uiteindelijk wel met 3-2 in sets. Landman begon slecht aan de partij, hierdoor wist Junghans de eerste set zonder heel goed te spelen met 3-1 naar zich toe te trekken. In de tweede set kwam Landman er beter in. De eerste drie legs van de set gingen allemaal tegen de darts in. Bij een stand van 2-1 produceerde de Nederlander een 71-finish in 14 pijlen om te gaan pauzeren met een 1-1 tussenstand.

Na een korte pauze kwam Landman scherp uit de pauze. Met een 14- en 16-darter hield hij zijn eigen legs, terwijk Junghans dat ook deed met een 14-darter. In de vierde leg scoorde de Zwitser erg matig, waardoor Landman met een 84-finish de set met 3-1 naar zich toe trok. In de vierde set leek Landman met de overwinning weg te lopen. Nadat hij met een 83-finish meteen brak, miste hij vier pijlen op de dubbel om de break te verzilveren. Junghans produceerde een 117-finish om die break meteen ongedaan te maken. Ook legs 3 en 4 gingen tegen de darts in, waardoor er een vijfde leg aan te pas moest komen. Junghans wist een hele belangrijke 180’er te gooien, waardoor hij in 14 pijlen toch op 2-2 in sets kwam.

Landman mocht de beslissende vijfde set beginnen en deed dat ijzersterk, met twee 14-darters op een rij was de Nederlander opnieuw één leg verwijderd van de overwinning. Opnieuw kon hij het niet in zijn eigen leg afmaken. Nadat Landman dubbel 13 miste voor een 146-finish, brak Junghans in 15 pijlen terug naar 2-1. Kon ‘TJ’ er ook een allesbeslissende leg uithalen? Het antwoord was nee. Landman bleef rustig, checkte 60 en wordt zo de tweede Nederlander die we terug zien in de kwartfinales. ‘The Countryman’ verslaat Junghans met 3-2 (1-3,3-1,3-1,2-3,3-1) in sets.

Chris Landman: 87,65 / 39%
Thomas Junghans: 82,08 / 36%

Image courtesy of FOTO: NDB Darts / Jos Groen