Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Langendorf voert vijftal Duitse Qualifiers aan in Hildesheim

Jyhan Artut heeft zich vanavond voor het tweede Euro Tour toernooi op rij gekwalificeerd, terwijl voormalig Tour Card houder Maik Langendorf ook naar Hildesheim mag.

Kevin Knopf werd vanavond de enige debutant die zich door dit kwalificatietoernooi heen worstelde. De jonge Duitser deed dit door in de finale Nico Kurz te verslaan, de andere jongeling die vorige week nog indruk maakte. Een beslissende leg was nodig, maar een 16-darter bracht hem hier de overwinning. Thomas Junghans was een ronde eerder al de klos. Scott Taylor is de tegenstander morgen.

Mike Holz werd Qualifier nummer twee door jongeling Lukas Wenig met 6-4 te verslaan. Holz versloeg onder andere Manfred Bilderl en mag het morgen op gaan nemen tegen UK Open winnaar Nathan Aspinall.

Maik Langendorf verloor eind vorig jaar zijn Tour Card, maar daardoor kan hij dit jaar wel alle Home Nation Qualifiers spelen. Vorige week deed hij dit niet, maar vandaag was het wel raak. Hij rekende in de finale met 6-3 af met Florian Hempel, die uitstekend stond te spelen maar in de finale net te kort kwam. Een ronde eerder kwam Langendorf nog goed weg tegen Jochen Graudenz, waar hij 5-4 achterstand omboog naar een overwinning. Onze landgenoot Mario Robbe mag het tegen hem op gaan nemen.

Steffen Siepmann, die in 2017 nog de laatste 16 behaalde op een Euro Tour toernooi, wist zich als nummer 4 te plaatsen. In de finale kwam hij terug van een 5-2 achterstand en overleefde hij een aantal matchdarts van ‘The Cube’ René Eidams. Een ronde eerder had hij Fabian Herz, die vorige week nog in actie kwam, met 6-0 afgedroogd. Hij speelt morgen tegen Mickey Mansell.

Na zijn terugkeer vorige week wist Jyhan Artut zich vanavond voor weer een Euro Tour te plaatsten. ‘The Eagle’ stond in zijn partij met 3-0 achter, maar wist Dragutin Horvat toch nog met 6-4 te verslaan. Boris Koltsov is de tegenstander morgen.

Laatste 20
Nico Kurz 6-2 René Berndt
Kevin Knopf 6-2 Thomas Junghans
Lukas Wenig 6-4 Jens Kniest
Mike Holz 6-3 Philipp Hagemann
Maik Langendorf 6-5 Jochen Graudenz
Florian Hempel 6-3 Robert Allenstein
René Eidams 6-4 Marvin Wehder
Steffen Siepmann 6-0 Fabian Herz
Jyhan Artut 6-3 Ole Luckow
Dragutin Horvat 6-2 Christopher Hänsch

Laatste 10
Kevin Knopf 6-5 Nico Kurz
Mike Holz 6-4 Lukas Wenig
Maik Langendorf 6-3 Florian Hempel
Steffen Siepmann 6-5 René Eidams
Jyhan Artut 6-4 Dragutin Horvat

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *