Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Larsson en Razma winnen bij herstart Nordic & Baltic Tour

Na een ruim jaar zonder toernooien is dit weekend in IJsland de PDC Nordic & Baltic Tour aan een nieuw seizoen begonnen. In totaal worden er 5 toernooien gespeeld in Reykjavik, de eerste twee werden donderdagavond en vrijdagmiddag afgewerkt. Lees hier meer.

PDC N&B Tour 1

Het eerste toernooi van het drukke dartweekend in IJsland begon met 42 spelers aan de oche, waaronder drie tourkaarthouders; Darius Labanauskas, Madars Razma en Daniel Larsson. Alle drie wisten ze ook de halve finales te halen, de vierde halve finalist werd Marko Kantele. Uiteindelijk stonden er een Zweed en een Fin tegenover elkaar in de finale.

Daniel Larsson begon de dag met twee 6-0 overwinningen op Gudjon Hauksson and Hallgrimur Egilsson. In de kwartfinales wist Larsson met 6-2 de Deen Ivan Springborg te verslaan. In de halve finale stond de clash gepland tegen Madars Razma. Larsson gooide een solide partij en versloeg zo de Let met 6-3.

Marko Kantele bereikte de finale met vier 6-2 overwinningen. Dit gebeurde tegen Bent Lambertsen, Nauris Gleglu, Andreas Toft Jørgensen en Darius Labanauskas. ‘Lucky D’ kwam niet hoger uit dan een gemiddelde van 77.

In de finale was het Daniel Larsson die als beste aan de finale begon. Na twee legs die met de darts meegingen, won de Zweed drie legs op rij in 13,16 en 13 darts. Kantele kon de break niet ongedaan maken, waardoor de resterende legs met de darts meegingen. Via dubbel 10 pakte Larsson de eerste titel van 2021.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daniel Larsson: 86,23 / 40%
Marko Kantele: 80,15 / 23%

PDC N&B Tour 2

Vrijdagmiddag begonnen 37 spelers aan het tweede toernooi van het weekend. Daniel Larsson bleef winnen en behaalde opnieuw de finale, dit keer was Madars Razma de tegenstander.

Larsson begon de dag net als donderdagavond met een whitewash, Alex Duason bleef kansloos. Een 6-2 overwinning op Mindaugas Barauskas volgde, voordat opnieuw Ivan Springborg met duidelijke cijfers (6-1) werd verslagen in de kwartfinales. Landgenoot Johan Engström was de tegenstander in de halve finales, nadat hij Darius Labanauskas had uitgeschakeld. Engström kon het hoge niveau van Larsson niet volhouden en verloor 6-3.

Razma begon het tweede toernooi met twee 6-0 overwinningen. De Let had geen moeite met Brian Andersen en Pétur Gudmundsson. In de kwartfinales had ‘Razmatazz’ een beslissende leg nodig om Dennis Nilsson te verslaan. In de halve finales werd de verliezend finalist van donderdag, Marko Kantele met 6-4 verslagen.

In de finale gingen de eerste twee legs met de darts mee. In de derde leg plaatste Larsson de eerste break in 18 darts. Een leg later leek hij de break te verzilveren, maar miste dubbel 18 voor een 105-finish. Razma brak met een magistrale 170-finish terug naar 2-2. Legs 5 t/m 7 gingen ook met de darts mee. In leg 8 produceerde Razma een 13-darter en brak zo naar 5-3. Een leg later maakte de Let het in 17 darts af en pakte zo zijn eerste titel van het jaar.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Madars Razma: 94,01 / 43%
Daniel Larsson: 88,93 / 27%

Order of Merit

Na twee toernooien leidt Daniel Larsson de Nordic & Baltic Tour Order of Merit door twee keer de finale te behalen. Madars Razma is met een titel op plaats twee belandt, met een duidelijke voorsprong op de nummer 3. De top twee plaatst zich aan het einde van het jaar voor het PDC WK.

1: Daniel Larsson – 1800
2: Madars Razma – 1500
3: Marko Kantele – 900
4: Darius Labanauskas – 500
5: Johan Engström – 500
6: Ivan Springborg – 400
7: Dennis Nilsson – 400
8: Andreas Toft Jørgensen – 250

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *