Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Danny Lauby

Lauby pakt WK-plek, Van Dongen grijpt net naast dagzege

Danny Lauby mag in december voor de tweede keer zijn opwachting gaan maken op het PDC WK. De Amerikaan bleef ondanks een matig weekend aan kop bij de CDC. Jules van Dongen haalde de finale op de laatste dag, maar een titel zat er niet in.

Hoe verging de dag?

Maar zes punten was het verschil tussen Danny Lauby en Leonard Gates met nog één toernooi te gaan. De loting wees uit dat ze elkaar in de halve finale konden treffen, en met een overwinning kon Gates dan de nummer één positie overnemen. Zo ver kwam het echter niet. Danny Lauby trof in de kwartfinale een ontketende Jules van Dongen: de Nederlandse-Amerikaan won met maar liefst 6-0 en een gemiddelde van 94.93. Gates leek te gaan profiteren, maar tegen Chuck Puleo gaf hij een 4-1 en 5-3 voorsprong uit handen. Puleo gooide een 14-darter in de beslissende leg en zo wist Lauby dat het WK-ticket voor hem was. Wat nog overbleef was de dagtitel. Jules van Dongen stootte voor de tweede dag op rij door naar de eindstrijd, dit keer was Kevin Luke de tegenstander.

Van Dongen kende wederom een sterke dag. In de vijf wedstrijden voor de finale was zijn laagste gemiddelde 87.38, de andere vier wedstrijd speelde hij constant boven de 90 gemiddeld. Yason Yoder was het eerste slachtoffer (5-0), waarna ook Joe Beecroft (5-1), Larry Butler (5-1) en dus Danny Lauby (6-0) werden verslagen. In de halve finale knokte hij zich langs Chuck Puleo (6-2). Luke kwam qua gemiddeldes bij lange na niet in de buurt van Van Dongen, maar qua zeges wel. Hij begon met overwinningen op James Tranfaglia (5-0), Peter Stewart Jr. (5-1) en Bruce Robbins (5-2), waarna ook Danny Baggish (6-4) en Jeremiah Millar (6-5) klop kregen.

Finale

Van Dongen startte als een raket in de finale. Hij hield zijn eigen leg in 15-pijlen, waarna hij Luke brak in 12. Luke reageerde met een 18-darter, maar met een 15-darter en 126-finish had Van Dongen de rebreak snel te pakken. Hier stopte het echter voor ‘The Dutch Dragon’. Luke won twee legs in 16 pijlen, waardoor de stand weer gelijk was. De Amerikaan pakte meteen door en met legs in 17 en 15 pijlen kwam hij al op matchpoint. Van Dongen kwam er niet meer aan te pas en moest in de laatste leg ook nog toezien hij Luke met een 130-finish de wedstrijd won. Jammer voor de geboren Limburger, maar zijn tijd komt nog wel. Hij behaalde daarnaast van alle spelers wel de meeste punten dit weekend.

Kevin Luke: 93.29 / 43%
Jules van Dongen: 91.39 / 30%

Order of Merit

Door zijn kwartfinale plek en de uitschakeling van Leonard Gates in diezelfde ronde heeft Danny Lauby zich verzekerd van een plek op het PDC WK. Jules van Dongen kwam met zijn finaleplaats de top 8 binnen, waardoor hij zich plaatst voor de CDC Continental Cup.

  1. Danny Lauby 60
  2. Leonard Gates 54
  3. Gary Mawson 38
  4. Chuck Puleo 35
  5. Seth Steffano 32
  6. Kevin Luke 31
  7. Jules van Dongen 30
  8. Adam Sevada 26
  9. Jeremiah Millar 24
  10. Alex Spellman 23

Uitslagen

Kwartfinales
Jeremiah Millar 6-4 Joey Lynaugh
Luke Kevin 6-4 Danny Baggish
Jules van Dongen 6-0 Danny Lauby
Chuck Puleo 6-5 Leonard Gates

Halve Finales
Luke Kevin 6-5 Jeremiah Millar
Jules van Dongen 6-2 Chuck Puleo

Finale
Luke Kevin 6-3 Jules van Dongen

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *