Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Wesley Plaisier - German Darts Open 2023

Lee Cocks eindigt Challenge Tour-weekend met titel, Plaisier runner-up

Het tweede weekend van de Challenge Tour zit erop. In Hildesheim won de Engelsman Lee Cocks zijn allereerste PDC-titel uit zijn carrière. Ook voor Nederlanders was er succes. Lees hier meer.

Het was bijltjesdag zondagmiddag in Hildesheim. Maar liefst zes spelers uit de top 10 verloren in hun openingswedstrijd van de dag, waaronder de nummers 1 en 2 op de ranking; Danny Jansen en Andy Boulton. Aden Kirk en Oskar Lukasiak wisten niet te profiteren, zij verloren bij de laatste 64 en behielden daarmee hun positie in de top 4 van de ranking.

Drie Nederlanders kenden wel een goed einde van het weekend. Alexander Merkx, Derk Telnekes en Wesley Plaisier bereikten allemaal de kwartfinales. Telnekes versloeg Merkx in de kwartfinales, maar werd in de halve finale met 5-3 verslagen door Lee Cocks. Plaisier behaalde de finale wel. Hij versloeg John Henderson met 5-1 en goed spel in de halve finales.

Net als de finale van Challenge Tour 8 tussen Boulton en Jansen, werd dit ook geen spannende partij. Cocks wist direct de triples te vinden, terwijl Plaisier veel moeite had om zijn tegenstander scorend bij te blijven. Met een 18-darter, twee 16-darters en een 14-darter won de Engelsman de eerste vier legs. In de vijfde leg kreeg Plaisier zijn eerste pijlen op de dubbel, maar er werd twee keer gemist. Met nog een 16-darter won ‘Cocksy’ de finale met 5-0 en schreef zo zijn allereerste PDC-titel op zijn naam.

Uitslagen

Kwartfinales
Wesley Plaisier 5-4 Jesus Noguera
John Henderson 5-3 Scott Mitchell
Lee Cocks 5-4 Mike Warburton
Derk Telnekes 5-1 Alexander Merkx

Halve finales
Wesley Plaisier 5-1 John Henderson
Lee Cocks 5-3 Derk Telnekes

Finale
Lee Cocks 5-0 Wesley Plaisier

Stand Challenge Tour

  1. Danny Jansen 6275
  2. Andy Boulton 5900
  3. Aden Kirk 4075
  4. Stefan Bellmont 4025
  5. Oskar Lukasiak 3650
  6. Darryl Pilgrim 3550
  7. Lee Cocks 3250
  8. John Henderson 2925
Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *