Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Lee Lok Yin - Matthew Lee

Lee Lok Yin en Jun Matsuda winnen Asian Tour 4 en 5: Paul Lim halve finale

Lee Lok Yin en Jun Matsuda hebben Asian Tour 4 en 5 op hun naam geschreven. In het Zuid-Koreaanse Seoul waren het vooral de Japanners die de baas waren achter de oche. Ook Paul Lim speelde goed.

Opvallend was de afwezigheid van een aantal Aziatische toppers. Lourence Illagan, nummer 1 van de ranglijst, besloot niet naar Zuid-Korea af te reizen. Datzelfde gold voor Motomu Sakai (nummer 4) en Alexis Toylo (nummer 6). Ook de Filipijnse tourkaarthouder Christian Perez nam geen tijd voor de Asian Tour.

Talent uit Hong Kong
Het tweede weekend van de Asian Tour – die van belang is voor WK-kwalificatie en de World Cup of Darts – begon met een overwinning van Lee Lok Yin. De 22-jarige darter uit Hong Kong versloeg Japanner Keita Ono in de finale met 5-2. Lok Yin gooide een sterk gemiddelde van 90.51.

Man Lok Leung won vorig weekend de eerste titel voor Hong Kong, en dus zal er waarschijnlijk een driemansstrijd met Royden Lam zijn om welke 2 darters Hong Kong vertegenwoordigen op de World Cup of Darts. Paul Lim strandde op 69-jarige leeftijd nog knap in de halve finales.

Japanners regeren
Waar Asian Tour 4 nog enigszins internationaal gekleurd was, was dit tijdens het vijfde toernooi minder het geval. De halve finale bestond uit vier Japanners. Jun Matsuda bleek uiteindelijk de beste. De Japanner won van landgenoot Tomoya Gota, die eerder op de dag ook al de halve finale bereikte.

Seigo Asada liet opnieuw zien op de weg terug te zijn. De 3-voudig PDC WK-deelnemer haalde zaterdag zijn tweede halve finale van het seizoen.

Asian Tour 4

Kwartfinales
Tomoya Goto 4-0 Arashi Matsumoto
Keita Ono 4-3 Seigo Asada
Paul Lim 4-0 Royden Lam
Lee Lok Yin 4-3 Yong Gaweenuntavong

Halve finales
Keita Ono 5-3 Tomoya Goto
Lee Lok Yin 5-4 Paul Lim

Finale
Lee Lok Yin 5-2 Keita Ono

Asian Tour 5

Kwartfinales
Tomoya Goto 4-0 Man Lok Leung
Seigo Asada 4-1 Keita Ono
Joji Kanuma 4-1 Mikuri Suzuki
Jun Matsuda 4-3 Shingo Enomata

Halve finales
Tomoya Goto 5-2 Seigo Asada
Jun Matsuda 5-1 Joji Kanuma

Finale
Jun Matsuda 5-3 Tomoya Goto

Image courtesy of FOTO: PDC Asia
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Lee Lok Yin en Jun Matsuda winnen Asian Tour 4 en 5: Paul Lim halve finale