Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Leighton Bennett en Tamara Kovács kronen zich tot Europees kampioen singles

Afgelopen middag werden de finales gespeeld van de singletoernooien bij de jongens en meisjes. Lees hier de wedstrijdverslagen terug. 

Om 14:30 stond de singlefinale bij de jongens op het programma tussen de Nederlandse titelverdediger Jurjen van der Velde en Lakeside kampioen Leighton Bennett. Er werd in een best of 5 sets, best of 3 legs gespeeld in de finale. Bennett mocht de finale beginnen. In de eerste leg van de partij, miste Van der Velde gelijk twee breakkansen. Bennett hield zijn eigen leg en pakte de set met een 16-darter! In de tweede set miste Bennett 3 darts op de dubbel voor de break, Van der Velde hield zijn eigen leg. De Nederlander wist de set knap binnen te slepen met een 87-finish; 1-1 in sets. Bennett begon aan zijn derde set goed, met een 19-darter kwam hij op een 1-0 voorsprong. In de tweede leg van de derde set werden veel dubbels gemist, uiteindelijk was het Bennett die zijn eigen set wederom met 2-0 wist te winnen; 2-1 in sets voor de Engelsman. Van der Velde begon goed aan zijn vierde set, met een 19-darter kwam hij 1-0 voor. In de tweede leg was het scorend was minder van de Nederlander, waardoor Bennett op 1-1 kwam. In de beslissende leg van de derde set miste Van der Velde een 85-finish voor 2-2 in sets, via D9 wist Leighton Bennett zich te kronen tot Europees Kampioen!

Om 15:15 stond de singlefinale bij de meisjes op het programma. De Nederlandse Lerena Rietbergen nam het daarin op tegen Tamara Kovács uit Hongarije. Er werd in een best of 7 legs gespeeld in de finale. Rietbergen mocht de finale beginnen, maar doordat er veel dubbels werd gemist brak Kovács gelijk in de eerst leg. Rietbergen brak meteen terug en hield haar eigen leg in 19 darts voor een 2-1 voorsprong. Kovács hield haar eigen leg, waardoor het 2-2 werd. In de vijfde leg wist Kovács een 18-darter te produceren voor de break naar een 3-2 voorsprong. In de zesde leg miste de Hongaarse een handvol dubbels, waarvan Rietbergen wist te profiteren en terug kwam tot 3-3. In de beslissende leg miste Rietbergen één matchdart op een 102-finish, Kovács wist met haar laatste pijl D9 te raken en zo is zij de nieuwe Europese kampioene!

Image courtesy of FOTO: TBBDF
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *