Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Leitinger pakt verrassend tourkaart in Hildesheim, Kleermaker komt net te kort

Dag 1 van de Europese Q-School in Hildesheim zit erop. Van de 313 spelers wisten Harald Leitinger en Martijn Kleermaker de finale te halen. Lees hier meer.

Route naar de finale
De eerste finalist op de Europese Q-School was de onbekende Harald Leitinger. De Oostenrijker begon met een 5-0 overwinning op Peter Hubinger. In de tweede ronde werd Kenny Neyens in een beslissende leg verslagen. Ook in de derde ronde was een beslissende leg nodig, dit was tegen Berry van Peer. Bij de laatste 32 was Leitinger met 5-4 te sterk voor landgenoot Zoran Lerchbacher. Vervolgens werd er drie keer met 5-2 gewonnen van Wesley Harms, Kay Smeets en Brian Raman voor een plaats in de finale.

De andere finalist was de Nederlander Martijn Kleermaker. Hij begon de dag met een nipte 5-4 overwinning op landgenoot Gino Vos. Vervolgens werd Kai Gotthardt met 5-2 verslagen met een gemiddelde van 108,8. Daarna won Kleermaker nog twee keer met 5-2 van Benjamin Pratnemer en Zdravko Antunovic. In de laatste 16 moest ‘The Dutch Giant’ knokken, maar won wel met 5-4 van Thibault Tricole. In de kwartfinales was de man uit Harderwijk te sterk voor Tonny Veenhof met 5-3. In de halve finales kwam Kleermaker 4-3 achter tegen de Kroaat Boris Krcmar, voormalig wereldkampioen softtip, maar wist de laatste 2 legs te winnen voor een finaleplaats.

Finale
Harald Leitinger begon als betere speler aan de finale. Hij wist de eerste twee legs te winnen met twee keer een 82-finish in 15 darts. Kleermaker kwam goed terug met een 13-darter om terug te breaken en een 15-darter in zijn eigen leg voor 2-2. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee. In de beslissende leg miste Kleermaker een matchdart voor een 74-finish voor een tourkaart, met een 56-finish pakte de Oostenrijker heel verrassend een tourkaart op dag 1 in Hildesheim.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Harald Leitinger: 91,1 / 45%
Martijn Kleermaker: 97,7 / 31%

Nederlanders
Van de 79 Nederlanders dit aan de eerste dag van Q-School meededen, wisten 11 Nederlanders de laatste 32 te bereiken. Van de 11 Nederlanders was de laatste 32 het eindstation voor Mitchell von Schukkmann, Chris Landman, Owen Roelofs, Jimmy Hendriks en Armando Slotboom. Derk Telnekes, Jeffrey de Graaf en Wesley Harms verloren bij de laatste 16 van Veenhof, Sedlacek en Leitinger. Tonny Veenhof kende een goede eerste dag op Q-School, hij verloor in de kwartfinales met 5-3 van landgenoot Martijn Kleermaker. Ook Kay Smeets bereikte de kwartfinales, waar Harald Leitinger met 5-2 te sterk was. Martijn Kleermaker was de beste Nederlander, hij verloor de finale nipt van Leitinger met 5-4.

Order of Merit
Na 1 dag leidt Martijn Kleermaker de Q-School Order of Merit met 7 punten. Daarna volgen Brian Raman en Boris Krcmar met 7 punten. Na 4 dagen pakt de top 7 een tourkaart! Bekijk hieronder de top 10:

1: Martijn Kleermaker – 7
2: Brian Raman – 6
3: Boris Krcmar – 6
4: Karel Sedlacek – 5
5: Tonny Veenhof – 5
6: Kay Smeets – 5
7: Franz Roetzsch – 5
—————————————
8: Jeffrey de Graaf – 4
9: Thibault Tricole – 4
10: Wesley Plaisier – 4

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Leitinger pakt verrassend tourkaart in Hildesheim, Kleermaker komt net te kort