Search
Steve Lennon

Lennon verrast Ratajski, Joyce en Barry winnen in vijfde set

Deze vrijdag is het tijd voor dag 3 van het World Darts Championship. In deze middagsessie komen er drie eerste ronde partijen en een tweede ronde partij. Behalve de wedstrijd Jermaine Wattimena tegen Boris Koltsov komen er dus nog drie partijen. Lees hier alles over deze partijen.

Ryan Joyce vs Roman Benecky

Met de eerste pot van de middagsessie, is het WK voor Ryan Joyce en Roman Benecky ook begonnen. Het begin van Joyce was wel wat beter dan die van Benecky. Benecky begon wat nerveus en kon niet aan de scores komen en creërde zich zo weinig kansen in de eerste set. Ryan Joyce profiteerde hier goed van en hoefde weinig bijzonders te doen om de legs te houden. Met een 17-darter pakte Joyce gelijk de break en deze verzilverde hij met een 16-darter. In de derde leg kreeg Benecky nog wel twee pijlen op de dubbel, hij mistte deze vrij ruim en Joyce profiteerde met een 17-darter.

In de tweede set leek Benecky wel beter in de wedstrijd te komen, hij creërde meer kansen door hogere scores te gooien. Dit leverde hem niet de set op. Ryan Joyce gooide in de tweede set drie 180-ers en gooide de dubbel ook best aardig. In de tweede leg van de tweede set was het wel tijd voor Benecky om de eerste leg te pakken. Hoewel hij de eerste pijl nog op het kunststoffen blokje gooide, ging de tweede pijl op de D16 wel raak. In de derde leg kreeg Benecky nog wel een kans vanaf 98, maar hier kreeg hij niet eens een pijl op de dubbel. In de vierde leg zette Joyce wel druk op de leg van Benecky, Benecky mistte zijn pijl op de Bull en Joyce profiteerde.

In de derde set startte Joyce ook nog eens met een 114 finish en dus moest de Tsjech vrezen dat het snel zou gaan. Vanaf de tweede leg hielp Joyce de Tsjech weer in de de wedstrijd. In de tweede leg mistte Joyce vijf pijlen om de leg te pakken, in de derde leg mistte hij ook twee pijlen om de leg te pakken. Benecky profiteerde hier keurig van en besloot de derde set ook nog eens met een 78-finish. Ook in de vierde set kwam Joyce in de problemen. De eerste leg hield hij nog wel, maar in de derde leg kwam hij in de problemen. Joyce mistte een pijltje op de Bull en kon zijn eigen leg niet meer redden. Benecky wist de brek te verzilveren pakte zo ook de vierde set.

Het was de eerste ronde en dus werd het een best of five legs. Het eerste tikje in deze set was voor Benecky. Joyce mistte een pijltje op D16 en hier profiteerde Benecky van. In de tweede leg leek Joyce alles weg te gooien door drie pijlen te missen, maar nu profiteerde Benecky niet. Benecky wist wel weer sterk zijn eigen leg te houden en kwam zo als eerst op matchpoint. Joyce kwam erbij met een mooie 86-finish. Het kwam dus ook aan op een alles beslissende leg. Joyce wist in deze leg een 180-er en een 140-er te gooien. Dit was genoeg voor de wedstrijd. Hij mistte nog twee pijlen vanaf 94, maar hij mocht terugkomen voor de wedstrijd.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Ryan Joyce: 91.66 / 35.48%
Roman Benecky: 85.18 / 40.91%

Keane Barry vs Royden Lam

Keane Barry begon zijn 3e WK als tiener tegen de man uit Hongkong: Royden Lam. Ook Lam deed voor de derde keer mee aan het PDC WK. Het was duidelijk een clash van stijlen waardoor de wedstrijd er niet aantrekkelijker op werd. Royden Lam zeer gefocusd en langzaam, terwijl Barry het meer op gevoel doet en een van de snelste spelers is op de tour. De eerste set was een prooi voor ‘Dynamite’: 3-1.

Ook in set twee kon Lam zijn niveau niet verhogen en leek het een eenvoudige overwinning te worden voor Barry. In set drie liet Barry zich in slaap sukkelen door de tergend langzaam spelende Royden Lam. Met een mooie 101-finish pakte de man uit Hongkong zelfs de set en leek hij terug in de wedstrijd. In set vier zakte het niveau verder van Barry. De jonge Ier kon nog maar weinig triples vinden en Lam leek te profiteren door zijn dubbels te blijven gooien. In leg drie brak de man uit Hongkong Barry via dubbel 16. Een leg later kon Lam het afmaken via 86 en deed dit door twee keer een enkele 18 en dubbele bull te gooien.

Een verassende vijfde set was een feit en dit was vooral aan Keane Barry te danken. De gemiddeldes zakte naar richting de 85. Lam had een kans via 100 om 1-0 voor te komen in de vijfde set, maar Barry deed precies op het juiste moment een 140 gooien en 56 uit te gooien. In leg twee brak Lam gelijk terug, hij gooide zich bijna dood op 60, maar gooide tops op het juiste moment: 1-1. Vervolgens brak Barry Lam opnieuw en kon hij het een leg later afmaken. Makkelijk ging dit niet, na vijf gemiste wedstrijdpijlen was het op zijn zesde dan toch raak en zo wint Barry voor het eerst in zijn loopbaan een wedstrijd op het WK.

Keane Barry: 83.59 / 34.3%
Royden Lam: 81.61 / 39.1%

Krzysztof Ratajski vs Steve Lennon

De middag werd afgerond met de vierde tweede ronde partij, Krzysztof Ratajski nam het op tegen Steve Lennon. Lennon mocht de wedstrijden beginnen en een deed dat via dubbel 5. In de tweede leg kreeg Ratajski 81 niet van het bord, waardoor Lennon via dubbel 14 de break plaatste. Lennon leek de set al binnen te slepen in de derde leg, maar miste 10 darts op de dubbel. Ratajski profiteerde en brak via dubbel 16 terug. De Pool verzilverde vervolgens ook de break dankzij een 76-finish voor 2-2. In de beslissende leg van de eerste set wist Lennon toch zijn zenuwen in bedwang te houden en pakte in 17 darts de eerste set.

In de tweede set begon Ratajski erg sterk, met een 180’er en een 87-finish in 12 darts hield hij zijn eigen leg. In de tweede leg miste Lennon drie pijlen op de dubbel, waarna Ratajski met een fantastische 132-finish (BULL-BULL-D16) brak en 2-0 voor kwam. Een leg later maakte ‘The Polish Eagle’ het meteen af, met een 13-darter kwam hij op 1-1 in sets.

Na de tweede en laatste pauze was het de Ier die goed uit de pauze kwam, met een 16-darter hield hij zijn eigen leg. Een leg later produceerde Lennon twee maximale scores en brak zo in 15 darts naar een 2-0 voorsprong in de derde set. Dit keer maakte hij het wel meteen af in de derde leg. Ratajski kreeg de kans nog om met een 152-finish terug te breaken, maar miste. Lennon bleef koel en gooide zijn favoriete dubbel 10 voor een 2-1 voorsprong in sets.

Ratajski begon vervolgens erg zwak aan zijn eigen set, hij gooide geen triple in de eerste twee beurten. Lennon hield zijn goede niveau vast en brak in 16 darts. ‘Scuba’ behield deze break door in de tweede leg zijn leg te houden in 15 darts en was zo erg dichtbij de eerste grote stunt op het WK. Ratajski bleef in de wedstrijd door in 13 darts zijn eigen leg te houden en kwam zo terug tot 2-1. Kon hij ook terug breaken? Het antwoord was nee! Lennon gooide een belangrijke 180’er in de tweede beurt en maakte de stunt compleet door dubbel 10 te gooien! Lennon schakelt de nummer 12 van de wereld uit met 3-1 (3-2,0-3,3-0,3-1) in sets!

Krzysztof Ratajski: 94,39 / 40%
Steve Lennon: 91,34 / 22,50%