Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Leonard Gates - North American Championship 2022

Leonard Gates eerste WK-Qualifier na winst in New York

Leonard Gates heeft zich zaterdagavond verzekerd van zijn PDC-WK debuut. De Amerikaan wist voor de eerste keer de North American Championship te winnen in Madison Square Garden. Lees hier meer.

De 51-jarige Leonard Gates wist de vierde editie van de North American Championship te winnen, een toernooi met de beste 8 spelers uit Noord-Amerika. Na titels voor William Bruguier, Jeff Smith en Danny Baggish wordt ‘Soldier’ de derde Amerikaanse winnaar.

Gates wist in de finale met 6-3 te winnen van Danny Baggish. In de finale ging het in de beginfase gelijk op. In de zesde leg plaatste Gates de eerste break met een knappe 106-finish. Toch werd Gates een leg later meteen terug gebroken, door het missen van een aantal dubbels. Baggish gooide een knappe 121-finush uit via de bull voor 4-3. Gates antwoordde vervolgens goed, dankzij een 67-finish kwam hij toch op matchpoint. In leg 9 maakte Gates het af, met een 16-darter plaatst de Amerikaan zich voor het eerst voor het PDC WK!

Naast een overwinning op regerend kampioen Danny Baggish wist Gates ook nog te winnen van Jules van Dongen (6-2) en David Cameron (6-5). In de partij tegen Cameron moest Gates terug komen van een 5-3 achterstand. In de beslissende elfde leg produceerde ‘Soldier’ een 12-darter voor een plaats in de halve finales.

Uitslagen

Kwartfinales
David Cameron 6-4 Jeff Smith
Leonard Gates 6-2 Jules van Dongen
Danny Lauby 6-5 Matt Campbell
Danny Baggish 6-2 Doug Boehm

Halve finales
Leonard Gates 6-5 David Cameron
Danny Baggish 6-4 Danny Lauby

Finale
Leonard Gates 6-3 Danny Baggish

Image courtesy of FOTO: Ed Mulholland (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *