Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Leonard Gates

Leonard Gates revancheert zich, Lauby houdt leiding

Het eerste weekend van de CDC Tour werd zondagnacht op spectaculaire wijze afgesloten. Danny Lauby wist het weekend niet compleet te maken met 3 titels, Leonard Gates won het laatste toernooi van het weekend en blijft in de race voor het WK.

Hoe verging de dag?

CDC Tour 3 begon met 65 spelers. Danny Lauby was op zoek naar zijn hattrick van titels, maar andere spelers wouden daar natuurlijk een stokje voor steken. De halve finalisten van het tweede toernooi van het weekend, Chuck Puleo en Chris Lim, konden dat niet doen. Beide spelers verloren in de eerste ronde en eindigden hun weekend toch wel in mineur. Darin Young kende opnieuw geen succes, hij verloor bij de laatste 16 en zal moeten hopen op een mirakel in het laatste weekend van drie toernooien om het WK nog te willen halen. Young verloor van de ongeplaatste Jeff Springer die knap de halve finale wist te behalen.

Uiteindelijk bleek het een rematch te worden van het eerste toernooi, Danny Lauby en Leonard Gates stonden wederom in de finale. Lauby begon het toernooi moeizaam, hij won in de eerste ronde in een beslissende leg van Thomas Keller. Daarna had de Amerikaan weinig moeite met zijn tegenstanders. George Daniels (5-0), Geoff Miller (5-1), Chris White (6-0) en Nick Linberg (6-2) moesten hun hoofd buigen voor de 28-jarige. In de partij tegen Miller noteerde Lauby zijn hoogste gemiddelde van het weekend, 102,28. Gates gooide op weg naar de finale drie 90+ gemiddeldes, waaronder een 102,48 in de kwartfinales. De Amerikaan begon met een 5-0 en 5-1 overwinning op Kelly Meares en Joe Efter. In de laatste 16 versloeg hij Kevin Luke 5-3 in een geweldige partij, waarna Gates met een whitewash op Gary Mawson de halve finales behaalde. Daarin werd Jeff Springer met 6-4 verslagen.

Finale

Het was Leonard Gates die aan de finale begon en zijn eigen leg in 16 darts hield. Lauby hield vervolgens ook zijn eigen leg en plaatste in de derde leg een break door 82 uit te gooien. De break werd niet verzilverd, een 80-finish leverde Gates de rebreak voor 2-2. ‘Soldier’ kreeg in de vijfde leg vier darts op de dubbel om de voorsprong weer te pakken, maar verzuimde dat. Lauby stapte in en brak voor de tweede keer door 86 uit te gooien. Ook deze break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt, met een 120-finish brak Gates terug naar 3-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, Gates gooide zijn legs in 16 en 14 darts uit en Lauby deed het in 13 en 14 darts. Dit betekende dat er een beslissende leg moest komen. Aan de ongeslagen status van Lauby kwam een eind, want dankzij een belangrijke 180’er en het gooien van dubbel 8 werd Gates de winnaar van CDC Tour 3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Leonard Gates: 87,46 / 38%
Danny Lauby: 92,55 / 31%

Order of Merit

Met twee titels en een tweede plaats heeft Danny Lauby enorm goede zaken gedaan op weg naar het WK van 2021/2022. Leonard Gates behaalde dit weekend twee finales, waarvan hij er één won en blijft daardoor ook nog in de race. Het tweede en laatste weekend voor de Amerikanen zal gespeeld worden op 17 t/m 19 september in Philadelphia.