Levi de Witte blinkt uit op dag 1 van Krembassy, alle voorrondes gespeeld

De Krembassy 2019 is van start gegaan op zaterdag 6 juli. Dit toernooi is al landelijk bekend bij vele darters. De opzet is gewoon uniek omdat het de opzet is als de Lakeside wat jaarlijks gehouden wordt. Walkon-girls, opkomstnummers, rookgordijn, livestream op fb, schrijvers. Organisator Dinand Kist en de uitbaters waar dit toernooi gehouden wordt 9 dagen lang Dick en Marijke Kremer hebben iets neergezet. Ook dankzij de vele vrijwilligers is dit toernooi nu landelijk bekend. Natuurlijk mogen de sponsoren ook niet vergeten worden want die maken het mogelijk dat iedereen de 40 geplaatste spelers met prijzengeld naar huis gaan.

Vandaag ging het dus beginnen er waren 8 wedstrijden, dit waren voorrondes, 4 in de middag en 4 in de avond. Er werd gespeeld best of 5 sets best of 5 legs. Voor aanvang van iedere wedstrijd wordt de intro(Scrum met Amazing Grace) afgespeeld om de sfeer er mooi in te krijgen. Vandaag waren de volgende personen present voor het slagen van deze dag. De walkongirls Danielle Gerrits en Daphne van Liet, Very Terburg en Kevin den Besten voor het goed verlopen van de livestream en de schrijvers Jeroen Bolks, Henk Beldman, Bennie Gerrits, Jacob Brink, Marco ten Pas . Hier volgen de uitslagen van de 8
voorrondes:

Martijn Mijnheer (Nieuwleusen) 3-0 (3-0,3-1,3-0) Julian Drenthen (Beerzerveld)
Dit werd zoals verwacht een makkelijke wedstrijd voor Martijn die een zeer zenuwachtige Julian tegenover zich kreeg. Beide deden voor het eerst mee en dat was een prestatie. Martijn won set 1 met 3-0, daarna wist Julian bij 2-0 in de 2e set een leg te pakken en zodoende een whitewash te voorkomen, want set 2 ging 3-1 verloren en de laatste set wederom met 3-0. Martijn gaat nu spelen bij de laatste 32 tegen de titelhouder Christian Kist.

Statistieken (140+/100+/Gemiddelde):
Martijn Mijnheer: 3 / 2 / 63,97
Julian Drenthen: 2 / 3 / 51,37

Alexander Pas (Rijssen) 3-0 (3-1,3-1,3-0) Ansjelo Gerritsen (Enschede)
In deze wedstrijd was het Alexander die sterk uit de startblokken kwam met een 18 darter, Ansjelo wist zijn leg te behouden met een 102 finish, maar daarna maakte Alex er 3-1 van door leg 3 en 4 uit te gooien 18 en 17 darts. In set 2 kwam Alexander 2-0 voor maar Ansjelo gooide een 15 darter door 114 uit te gooien en pakte zo leg 3. In de 4e leg miste Ansjelo 135 en Alex profiteerde en won de set met 3-1. In de 3e set was het over voor Ansjelo en won Alex de set met 3-0 (18/19 en 21 darts). Alexander treft nu bij de L32 Cor Zorgdrager. winnaar 2016.

Statistieken (180/140+/100+/Gemiddelde):
Alexander Pas: 2 /4 / 14 / 74.55
Ansjelo Gerritsen: 0 / 3 / 10 / 66,30

Marcel Snippe (Westerhaar) 3-0 (3-0,3-1,3-2) Bert De Lange (Westerhaar)
Dit moest de wedstrijd van de middag worden. Beide spelers kennen elkaar goed en kunnen scorend goed werk leveren. Helaas werd het een teleurstelling voor Bert die teveel in de verkeerde vakjes zat. Hij wist alleen in set 3 een 5e leg eruit te halen. Marcel won set 1 met 3-0, in set 2 kwam Bert nog met 1-0 voor dankzij een 15 darter met 120 finish. Daarna was het Marcel die leg 2 in 19 darts, leg 3 in 20 darts en leg 4 in 16 darts naar zich toetrok. Marcel miste 121 voor een 15 darter in  leg 4. Set 3 wist Marcel te winnen met 3-2. Marcel treft nu Bennie Gerrits bij de L32.

Marcel Snippe: 1 / 5 / 8 / 70,97
Bert de Lange: 3 / 0 / 3 / 66,71

Mark Meijer (Vriezenveen) 3-2 (0-3, 2-3, 3-2, 3-2, 3-0) Rick Ebeltjes (Klazinaveen)
In deze partij was het Mark die sterk terug kwam van een 2-0 achterstand, maar het toch om wist te draaien in een 3-2 overwinning. Rick wist met goed darts Mark te breaken en zijn set af te snoepen met 3-0. Mark nam in set 2 een 1-0 voorsprong en had 1 pijl voor 2-0. Rick wist er 1-1 van te maken en Mark gooide leg 3 uit in 24 darts voor een break, Rick brak terug en wist ook leg 5 te pakken in 22 darts. Na de pauze wat na  iedere 2 sets werd gehouden kwam Mark sterk terug, hij won zijn eigen set met 3-2 en in set 4 was het billen knijpen voor Mark waar Rick 1 matchpijl kreeg. Mark wist de set toch te pakken en Rick zag zijn 2-0 voorsprong in sets in een 2-2 gelijke stand veranderen. Mark was ontketend en Rick kon zijn niveau niet meer opkrikken en zodoende wist Mark ook met goed darts de set te pakken met 3-0. Mark gooide leg 2 uit met een 122 check. Mark mag het nu opnemen bij de L32 tegen Jamie Kelder.

Mark Meijer: 0 / 4 / 20 / 67,31
Rick Ebeltjes: 3 / 6 / 10 / 64,21

Yoerie Peters (Nieuw-Dordrecht) 3-0 (3-2,3-1,3-0) Gerwin Plaggenmars (Vroomshoop)
Dit werd geen hoogstaande wedstrijd. Yoerie die er eindelijk bij was op het hoofdtoernooi na de voorgaande jaren het niet te hebben gered kreeg in de 1e ronde een niet goed gooiende Gerwin . Yoerie nam een 2-0 voorsprong in set 1 maar door vele missers zag hij Gerwin er toch nog 2-2 van  maken , maar Yoerie wist de set te pakken in 21 darts. In set 2 nam Gerwin nog een 1-0 voorsprong maar daarna was het over en gunde Yoerie Gerwin geen leg meer. 3-1 set 2 en  3-0 de laatste set. Yoerie gaat nu spelen tegen Bart Blokhuis bij de L32.

Yoeri Peters: 2 / 13 / 57,76
Gerwin Plaggenmars: 2 / 3 / 45,88

Machiel Stoffers (Emmen) 3-0 (3-0,3-2,3-0) Sander Koninenbelt (Nijverdal)
Voor Sander was het het 4e jaar op rij dat hij zich wist te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Machiel daarentegen was het de 1e keer. En deze speler liet zien er ook zeer verdiend te staan. De 1e set werd afgesnoept van Sander met 3-0. 18/22 en 14 darts. In set 2 ging het gelijk op en bij 2-2 miste Sander 85 voor de set, Machiel profiteerde en won ook deze set 2-0 in sets. In set 3 wist Machiel Sander te breaken met een 18 darter. In de 2e leg wist Sander zich 2 keer kapot te gooien op 96 en dit was het breekpunt voor Sander. Hij kreeg in leg 3 nog een kans op dubbel 8 maar ook hier gooide hij zich kapot. Machiel wist deze set te winnen en zo zich te plaatsen bij de L32. Hierin treft hij Henri Smit.

Machiel Stoffers: 5 / 12 / 69,43
Sander Koninenbelt: 1 / 7 / 62,91

Iwan Terschegget (Nijkerk) 3-1 (1-3,3-0,3-1,3-2) Jeffrey Ballast (Vroomshoop)
Beide spelers troffen mekaar 2 jaar terug ook en toen wist Iwan ook te winnen. Jeffrey kreeg genoeg kansen om er een 5e en beslissende set uit te halen. Set 1 ging naar Jeffrey die Iwan een 1-0 voorsprong zag nemen met een mooie 126 finish. Jeffrey won leg 2/3 en 4 en zo deze set met 3-1. Iwan wist Jeffrey direct te breaken en er ook 2-0 van te maken. Jeffrey miste 115 voor 2-1 en zag Iwan de set pakken met een 21 darter. 3-0. Na de pauze gooide Jeffrey nog een mooie 12 darter ,maar zag Iwan wel de set pakken met 3-1. In set 4 had Jeffrey in alle legs kansen om de set te pakken ,maar hij verzuimde dit keer op keer. Jeffrey kwam met 2-0 voor in deze set ,maar hij miste maar liefst 9 pijlen voor setwinst. Iwan miste nog een 170 finish in leg 3 , maar wist deze toch te pakken in 20 darts. Jeffrey gooide zich in leg 4 kapot op dubbel 6 . Iwan profiteerde en ook leg 5 ging naar Iwan en zo ook de partij. Iwan plaatst zich bij de L32 en gaat spelen tegen 3 jaar achtereen runner-up Fabian Roosenbrand.

Iwan Terschegget: 0 / 3 / 16 / 66,70
Jeffrey Ballast: 2 / 3 / 18 / 63,65

Levi de Witte (de Pollen) 3-1 (2-3,3-2,3-2,3-2) Geoffrey Meijering (Coevorden)
In deze wedstrijd was het Levi die toch wel de iets ervarener Geoffrey verraste door deze wedstrijd te winnen. Levi wist zich voor het eerst te plaatsen en ondanks dat het zijn 1e keer was liet hij voortreffelijk darts zien. Alle sets gingen over de 5 legs en hierin zag je dat ze aan elkaar gewaagd waren. Levi begon set 1 met een mooie 15 darter, en ook leg 2 ging naar Levi in 16 darts. Ondanks dit liet hij de set liggen, in leg 4 mist Levi 108 en in leg 5 mist hij maar liefst 12 pijlen voor de set. Geoffrey miste in leg 3 een 164 finish. In set 2 werden er break na break gepakt maar Levi wist deze set wel te pakken met 3-2. De 5e leg gooide hij in 16 darts uit. In set 3 na de pauze hetzelfde verhaal wederom een aantal breaks en ook deze set ging over de 5 legs. Geoffrey miste een 120 finish voor de set in leg 5. Levi profiteerde met een 21 darter. In de 4e set ging het gelijk op en een ieder behield zijn eigen leg. Geoffrey mist 1 pijl voor de set en Levi profiteerde wederom met een mooie 21 darter en ook de overwinning. Levi mag het nu opnemen tegen Wim Zomer.

Levi de Witte: 14 / 14 / 74,24
Geoffrey Meijering: 4 / 26 / 70,66