Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Lewis, Barnard, Tabern en Burness winnen in lange middagsessie

Net voor tweeën begon de eerste middagsessie van dit WK darts. Het werd een middag van uiterste, die pas aan het begin van de avond was afgelopen. Een woord stond centraal: uitvallen. Paul Nicholson viel verrassend uit dankzij Kevin Burness, bij Raymond Smith viel het gebit (!) bijna uit, en ook de lampen vielen uit tijdens deze sessie. Het was ook nog eens een sessie van lange partijen, waardoor de middag nóg langer duurde. In ieder geval kreeg het publiek waar voor zijn geld.

Michael Barnard 3-2 Jose de Sousa
De eerste wedstrijd ging tussen Michael Barnard en Jose de Sousa. Beide spelers, maar met name Michael Barnard, spelen met een erg traag tempo. Hierdoor duurde het lang, heel lang. De Engelsman en de Portugees waren erg aan elkaar gewaagd. Jose de Sousa mocht beginnen aan de wedstrijd en wist tot 2-2 al zijn legs te behouden. Barnard was net iets scherper en breakte in de laatste leg, waardoor er met 1-0 geleidt werd. Vervolgens mocht Barnard begonnen en behield al zijn legs (2-0). De wedstrijd leek gespeeld, maar de Sousa gaf niet op. De derde set werd veroverd door de Portugees, ondanks dat hij gebroken werd (2-1). Daarna ging het meteen in de eerste leg fout voor Barnard, waardoor de Sousa met enig gemak de gelijkmaker kon maken (2-2). En zo ging het verder: gelijkwaardig. Leg na leg werden behouden tot ook in de legs een gelijkstand werd gevonden. De Sousa mocht de leg beginnen en kwam ook eerder op de dubbel, maar miste een handvol dubbels waardoor Barnard uiteindelijk de winst pakte (3-2). Michael Barnard is in de tweede ronde de tegenstander van Jermaine Wattimena.

Gemiddelde/Finishpercentage
Barnard: 88.1 / 55%
de Sousa: 87.9 / 26%

Alan Tabern 3-2 Raymond Smith
Ook de wedstrijd tussen Alan Tabern uit Engeland en Raymond Smith uit Australië werd bijna volledig opgerekt. Raymond Smith mocht begonnen maar verloor direct zijn eigen leg, waardoor Tabern gemakkelijk de eerste set kon pakken (1-0). In set 2 was het een wirwar van gebroken legs. Toch wist ook Tabern deze met 3-1 te pakken, waardoor hij met 2-0 voorkwam, maar zoals we in de wedstrijd hiervoor al gezien hadden, is de wedstrijd dan nog niet beslist. Raymond Smith begon namelijk beter te gooien; hij kwam los en won de derde en vierde set achtereenvolgend (2-2). Ook hier moest een laatste set gespeeld worden. Toch werd deze minder spannend. Alan Tabern pakte dankzij zijn ervaring soepeltjes 3 legs achter elkaar en won hierdoor de partij (3-2). Alan Tabern is in de tweede ronde de tegenstander van Michael van Gerwen.

Gemiddelde/Finishpercentage
Tabern: 91.1 / 41%
R. Smith: 86.1 / 31%

Kevin Burness 3-0 Paul Nicholson
De wedstrijd tussen Kevin Burness uit Noord-Ierland en Paul Nicholson uit Australië, ging niet zoals verwacht. Paul Nicholson gooide ver onder zijn niveau, waardoor Kevin Burness aardig stand kon bieden. Nadat in de eerste leg Burness goed begonnen was, viel het licht in de zaal plotseling uit waardoor Nicholson zijn beurt niet kon afmaken. De darters gingen even weer terug naar de coulisse, maar het probleem werd al snel opgelost. In de eerste set werd het nog wel even spannend, de winnaar moest in de laatste leg beslist worden. Burness pakte deze set solide en kwam dus met 1-0 voor. In de tweede set verloor Paul Nicholson direct zijn eigen leg, waardoor ook deze redelijk gemakkelijk kon worden afgemaakt door de Noord-Ier. Ook set 3 ging met gemak naar Burness, mede dankzij het gestuntel van Paul Nicholson op de dubbels (0.a. een dubbel 15 wanneer 31 moest worden uitgegooid). Een verrassende winnaar van de wedstrijd dus. Kevin Burness mag in de tweede ronde aantreden tegen Gary Anderson.

Gemiddelde/Finishpercentage
Burness: 88.6 / 32%
Nicholson: 85.0 / 29%

Jamie Lewis 3-2 Cody Harris
De tweede wedstrijd van de tweede ronde: Jamie Lewis uit Wales, die vorig jaar in de halve finale verloor van Phil Taylor, nam het op tegen Cody Harris uit Nieuw-Zeeland die in de eerste ronde de Duitser Martin Schindler wist te verslaan. Het werd opnieuw een spannende wedstrijd. Ook hier kwam er eerst een darter met 2-0 voor, Lewis in dit geval. De eerste twee sets verloor Harris tweemaal zijn eigen leg waardoor Lewis al snel met 2-0 voorkwam. Maar toen draaide de wedstrijd om. De Nieuw-Zeelander wist in de derde set Lewis er van te weerhouden de wedstrijd binnen te slepen, en pakte de leg (2-1). Ook de 2-2 ging met veel moeite, maar werd wel binnengesleept. De laatste set liet Lewis zijn klasse zien. Hij won alle legs en maakte 3-2, toch kan Harris op een goed WK terugkijken. Jamie Lewis neemt het in de derde ronde op tegen Daryl Gurney, Ross Smith of Paul Lim.

Gemiddelde/Finishpercentage
J. Lewis: 92.3 / 54%
Harris: 92.5 / 38%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *