Lewis en Asada met comeback naar derde ronde, Whitlock en Searle eenvoudig door

De eerste rondes zijn afgerond. Tijd voor de tweede rondes dus, wie zal kunnen verrassen?

Keegan Brown 2-3 (3-0,3-0,1-3,1-3,2-4) Seigo Asada
Een zeer interessante wedstrijd op eerste opzicht. Keegan Brown, als 26ste geplaatst via de Order of Merit, moest het opnemen tegen een van de beste Aziaten van dit moment: Seigo Asada uit Japan. Toch begon de wedstrijd niet zoals vooraf werd verwacht. Het niveau van de Japanner was nergens te zoeken; Brown was duidelijk de betere darter. In de eerste set gooide Brown twee 180’er, maar wist bovenal alle legs te pakken. In de tweede set mocht Asada beginnen, maar opvallend genoeg wist de Japans kampioen opnieuw geen enkele leg te winnen. Hij verloor tweemaal zijn eigen leg. Eenmaal via dubbel 10 en eenmaal via dubbel 32. Brown hield zijn eigen leg met een keurige 99-finish. Maar hierna kwam Asada, en dus ook de wedstrijd, los. Asada hield zijn eigen leg in de set van Brown; de eerste leg van de wedstrijd. Het finishen ging beter bij de Japanner. Het lukte hem dus ook om voor het eerst in de wedstrijd zijn tegenstander via een 76-finish. Hij pakte de set door hierna ook zijn eigen leg te pakken (2-1). Toen Asada aan de set mocht beginnen en opnieuw Brown wist te breaken, begon de Engelsman langzaamaan te zweten. Brown breakte nog een keer terug, maar kon niet voorkomen dat Asada via tops de gelijkmakende set pakte (2-2). In de beslissende set lag het initiatief bij Brown. Dit leek ook goed te gaan totdat het 2-2 werd in legs. Nu moest er gewonnen worden met twee legs verschil. Asada begon erg goed aan deze leg. Met een 48-finish breakte hij de Engelsman om hierna de beste Japanner ooit te worden door de wedstrijd via dubbel 8 te winnen. Hij mag het in de volgende ronde opnemen tegenover Peter Wright.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Seigo Asada: 91,96 / 33,33%
Keegan Brown: 90,99 / 37,04%

Simon Whitlock 3-0 (3-1,3-0,3-1) Harry Ward
Om de tweede ronde te bereiken won debutant Harry Ward 6 achtereenvolgende legs om vanuit kansloze positie met 3-2 van Madars Razma te winnen. In een spannende maar niet hoogstaande wedstrijd waarin hij een gemiddelde van onder de 85 gooide gaf zijn 45% dubbelpercentage de doorslag. Ward nam het op tegen Simon Whitlock die er vorig jaar nog kansloos afvloog tegen Ryan Joyce, een wedstrijd waarin hij slechts een gemiddelde van 87,63 haalde en maar 4 legs won in een 3-0 nederlaag. Ward begon de wedstrijd en pakt meteen de eerste leg met zijn eerste pijl op een dubbel nadat Whitlock kansen op een break laat liggen. Whitlock pakte de tweede leg middels een 14-darter. De derde leg waa voor Whitlock, hij miste eerst nog wel 3 pijlen op een dubbel maar pakte uiteindelijk toch de begeerde break. Ward mist 1 pijl om terug te breken in de vierde leg, waarna Whitlock na eerst nog pijlen te missen toch via dubbel 10 de eerste set pakte. Set 2 begon goed voor Whitlock hij miste eerst wel 3 darts om zijn leg te houden maar Ward weet niet te profiteren en gooit 106 niet uit waarna Whitlock met zijn eerste pijl toch zijn leg weet te behouden. In de 2e leg wist hij Ward direct te breken, Ward kan het scorend moeilijk bijhouden en staat ruim 10 punten gemiddeld minder te gooien. De derde leg is geen enkel probleem voor de Australiër en met een mooie 112 finish sleepte hij ook de tweede set binnen. De eerste leg van de derde set ging direct weer naar Whitlock die Ward breekt met een degelijke 100-finish. Whitlock pakte ook leg 2 waarna de partij als een nachtkaars uitgaat en er weinig spanning meer is. Ward pakte nog wel zijn eigen leg waarna Whitlock het vakkundig afmaakte en met 3-0 eigenlijk moeiteloos van Ward won.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Simon Whitlock: 93,87 / 39,13%
Harry Ward: 84,74 / 33.33%

Steve West 0-3 (2-3,2-3,2-3) Ryan Searle
De derde partij van de middag werd begonnen door Ryan Searle. Met een 18-darter hield Searle zijn eigen leg. Met een 15-darter hield ook West voor het eerst zijn eigen leg. Searle begon in de derde leg met twee keer 180, uiteindelijk hield Searle zijn eigen leg in 14 darts. Met een knappe 116-finish kwam West op gelijke hoogte; 2-2. Searle pakte de eerste set in 17 darts. West begon goed aan zijn eigen set door zijn eigen leg met een 62-finish te houden. Met een 13-darter hield Searle zijn eigen leg. Met drie keer 140 wist West een 15-darter te produceren om 2-1 voor te komen. Met tweede 13-darter op een rij moest er ook in de tweede set een beslissende leg komen. Met een hele knappe 79-finish plaatste ‘Heavy Metal’ de eerste break van de partij en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets. Searle begon goed aan zijn eigen set met een 97-finish in 14 darts. West hield vervolgens ook weer zijn eigen leg met een 90-finish. In de derde leg miste West 5 darts op de dubbel om te breaken, via dubbel 3 hield Searle zijn eigen leg. Met een 120-finish van West moest er wederom een beslissende leg komen. In de beslissende leg produceerde Searle een 16-darter en schakelde daarmee West uit met 3-0!

Ryan Searle: 101,54 / 42,86%
Steve West: 95,12 / 35,29%

Adrian Lewis 3-2 (2-3,1-3,3-1,3-1,5-3) Cristo Reyes
De middag werd afgesloten met Adrian Lewis tegen Cristo Reyes. Lewis miste in de eerste leg een 80-finish om zijn eigen leg te houden. Met een 78-finish plaatste Reyes de break. In de tweede leg miste Reyes 3 darts op de dubbel, met een 84-finish brak Lewis terug en hield zijn eigen leg. Met een 18-darter maakte Reyes er 2-2. Met een hele knappe 14-darter pakte Reyes de eerste set af van de Engelsman. Reyes begon goed aan de tweede set door zijn eigen leg in 13 darts te houden. Met een 16-darter kwam Lewis op gelijke hoogte. Met een hele knappe 78-finish hield ‘The Spartan’ zijn eigen leg. Met een 14-darter hield Reyes zijn eigen set en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong in sets. Lewis miste in de eerste leg twee darts op de dubbel, met een 13-darter plaatste Reyes de break. Met twee knappe finishes van 85 en 82 in 15 darts kwam Lewis op een 2-1 voorsprong. Met een 11-darter hield Lewis zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 2-1 in sets. In de vierde set gingen de eerste 2 legs met de darts mee. In de derde leg miste Reyes 2 darts op dubbel 16 om zijn eigen leg te houden, Lewis brak via D1 naar 2-1. Met een 16-darter maakte Lewis er 2-2 van in sets. Lewis begon goed aan de beslissende set door zijn eigen leg in 15 darts te houden. Lewis begon in de tweede leg met tweemaal 180, triple 12, triple 19 maar miste dubbel 12 op een haar na voor ene 9-darter. Echter miste Lewis daarna nog 6 pijlen op de dubbel, waardoor Reyes met een 17-darter terug brak. In de derde leg miste Reyes een 73-finish op tops voor de break, met een 17-darter kwam Lewis op een 2-1 voorsprong. In de vierde leg miste Lewis één matchdart op de bull, via tops maakte Reyes er een verlenging van. In een spannende vijfde leg miste Lewis de bull voor een 170 en Reyes een 132-finish. Uiteindelijk hield Lewis zijn eigen leg in 14 darts. In de zesde leg miste Lewis 2 matchdarts, via dubbel 18 kwam Reyes toch weer langszij; 3-3. In de zevende leg miste Reyes twee darts op dubbel 16 voor de break, met een 16-darter kwam ‘Jackpot’ op 4-3 in de beslissende set. Reyes miste een 120-finish om in de partij te blijven, met een 56-finish wist Lewis de comeback compleet te maken.

Adrian Lewis: 90,46 / 33,33%
Cristo Reyes: 89,86 / 31,43%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)